Izvor: Blic, 20.Apr.2016, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE VARA SAMO "FOLKSVAGEN" I japanski "Micubiši" falsifikovao podatke

Kompanija "Micubiši motors" priznala je da je falsifikovala podatke sa testova potrošnje goriva za više od 600.000 vozila, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Tokiju.

JUST IN: Mitsubishi Motors shares plunge; firm to give briefing on improper fuel tests https://t.co/YQG3tCoM8X pic.twitter.com/pnPHv2EHGc

Akcije japanskog proizvođača automobla oslabile su na berzi za više od 15 odsto zbog ove informacije.

Kompanija je saopštila da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je obustavila proizvodnju i prodaju automobila i da je osnovala nezavisnu istražnu komisiju.

Šefovi "Micubišija", uključujući predsednika Tecura Aikavu, duboko su se poklonili na početku konferencije za novinare, preneo je Bi-Bi-Si.

Japan's Mitsubishi says employees falsified fuel mileage tests. https://t.co/dTA0XwTnw6 pic.twitter.com/lrOMmMfJEm

Aikava je rekao da je ovaj problem prijavljen japanskom Ministarstvu saobraćaja. Neregularnim testovima obuhvaćeno je 157.000 automobila matične marke "Micubiši" i 468.000 vozila koja su proizvedena za "Nisan".

Problem je otkriven kada je "Nisan" ukazao na neustaljenost podataka o emisijama gasova. "Micubiši" je potom sproveo unutrašnju istragu i utvrdio da su brojevi falsifikovani.

Kompanija je doživjela najveći pad na berzi u jednom danu u posljednjih skoro 12 godina.

Ovo je prvi put da je jedan japanski proizvođač automobila priznao neregularnosti u testovima potrošnje goriva.

Nemački "Folksvagen" našao se u centru velike afere prošle godine, kada je otkriveno da je u 11 miliona svojih automobila širom sveta ugradio softver za lažiranje rezultata testova emisija štetnih gasova.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

I "Micubiši" falsifikovao podatke

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2016

Kompanija "Micubiši motors" priznala je da je falsifikovala podatke sa testova potrošnje goriva za više od 600.000 vozila, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Tokiju...Akcije japanskog proizvođača automobla oslabile su na berzi za više od 15 odsto zbog ove informacije...Kompanija...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.