Karate trener pijan vozio traktor, poginulo jedno dete, a 14 povređeno

Izvor: Blic, 08.Jul.2011, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karate trener pijan vozio traktor, poginulo jedno dete, a 14 povređeno

POŽAREVAC - Četrnaestogodišnji A.P. poginuo je dok je 14 mališana, članova Karate kluba "Japan", povređeno, kada se sinoć kod Žagubice prevrnula traktorska prikolica u kojoj su se prevozili. Povređena deca prebačena su u bolnicu u Petrovcu na Mlavi, dok je jedan mališan sa težim povredama prevezen na Institut za majku i dete u Beogradu.

Svi mališani su u dobrom su zdravstvenom stanju i izvan životne opasnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavila je direktorka zdravstvenog centra u Požarevcu Zorica Stojiljković dodajući da je jutros obavljen konzilijarni pregled i da je utvrđeno da je reč o lakšim telesnim povredama.

Od 14 povređenih pet ima povrede glave sa komocijom mozga, a od toga tri sa težom komocijom mozga, objasnila je dr Stojiljković.

Nesreća se dogodila na putu od vodopada Buk ka Žagubici.

Traktor sa prikolicom u kojoj su bila deca vozio je njihov trener Dalibor Topić (39), a kako "Blic" nezvanično saznaje on je u trenutku nesreće imao 0,90 promila alkohola u krvi.

Mrkonjić: Velika tragedija

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić apelovao je danas da vozači u Srbiji budu oprezniji u saobraćaju i najavio pojačane kontrole.

Reagujući na nesreću koja se sinoć dogodila kod Žagubice, u kojoj je jedno dete poginulo, a 14 dece teže i lakše povređeno, Mrkonjić je rekao da je to velika tragedija, istakavši da deca ne smeju da se voze na prikolici traktora.

Ministar je rekao da su u prethodnom periodu već povećane kontrole na autoputu na severu i jugu, i dodao da se kontrole pojačavaju svakog dana.

Među povređenom decom je i ćerka Dalibora Topića.

Prema saznanjima "Blica" petnaestoro mališana bilo je na pripremama u Žagubici, a u toku jučerašnjeg dana krenuli su traktorom na izlet

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.