Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2021, 03:33

Marija Vučenović daleko od finala u bacanju koplja

Srpska atletičarka bacila je deveti rezultat u svojoj kvalifikacionoj grupi

Iz serije u seriju je popravljala rezultat. Ali kako stvari stoje, to neće biti dovoljno za plasman u finale. Sa hicem od 58.93 metara zauzela je Marija Vučenović deveto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, a u finale ide 12 najboljih takmičarki. To znači da u drugoj grupi (03.50) samo tri smeju da prebace njen rezultat, kako bi se domogla borbe za medalju.

U teoriji postoji šansa, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali je jasno da se meri u promilima. Vučenović je u prvoj seriji bacili koplje na 54.61 metara udaljenosti. Drastično je popravila rezultat u drugoj seriji sa 57.73 metara, ali iako je treći hitac bio najbolji, ostavio ju je daleko od finala.

Za plasman u borbu za medalje bilo je potrebno ostvariti normu od 63.00, što je za rukom pošlo samo Poljakinji Mariji Andrejčuk (65.24 - prvi pokušaj). Uskoro kreće i druga grupa, nada postoji, ali minimalna. Ako četiri devojke ostvare bolji rezultat od Vučenović (58.93), to će biti i potvrda da je srpska atletičarka završila takmičenje u Tokiju.

Marija Vučenović je nažalost bila daleko od svog najboljeg rezultata od 62.25 metara, koji je ostvarila u tekućoj sezoni. Trenutno je 31. na svetskoj rang listi.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Vučenović nije uspela: Tri hica ispod 60 metara

Izvor: N1 televizija, 03.Avg.2021

Srpska atletičarka Marija Vučenović nije uspela da se plasira u finale olimpijskog turnria u bacanju koplja – posle tri hica u kvalifikacionoj grupi A najbolji rezultat bio joj je 58,93 metra.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.