Azijska tržišta: Indeksi porasli nakon četiri dana pada

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Sep.2017, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Indeksi porasli nakon četiri dana pada

TOKIO – Na azijskim tržištima indeksi su porasli, nakon četiri dana pada, jer se ulagači nadaju napretku u poreznoj reformi u SAD-u, dok je dolar ojačao zbog mogućeg povećanja kamata Feda do kraja godine.

MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,3 posto.

Japansko tržište blago je korigirano ususret isplatama međudividendi mnogih kompanija. Prvi dio fiskalne godine završava u subotu pa su investitori počeli prodavati pojedine dionice nakon isteka >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dana dividende. Nikkei 225 pao je 0,4 posto, a banke su najviše gubile na vrijednosti.

Najvewći optimizam bilježi tajvansko tržište koje je podignuto 0,7 posto nakon što je jučer dotaknulo najnižu razinu u šest tjedana. Tehnološki sektor bio je na meti kupaca, a dobitnice dana bile su dionice Largana koje su uzletjele 5,7 posto.

Investitori su ipak bili oprezni jer je predsjednica američke središnje banke Janet Yellen kazala da Fed treba nastaviti s postupnim povećanjem kamatnih stopa, premda je inflacija ispod ciljane razine od 2 posto.

To je podržalo očekivanja da će Fed do kraja godine još jednom, već treći put od početka ove godine, povećati ključne kamatne stope. Trgovci na tržištu novca sada procjenjuju da postoji 78 posto izgleda da će Fed u prosincu povećati kamate, dok su prije mjesec dana te šanse iznosile oko 40 posto.

Ulagači su suzdržani i zbog napetosti između SAD-a i Sjeverne Koreje, koje i dalje oštro prijete jedna drugoj, dok američki predsjednik Donald Trump nastoji zauzdati balističke i nuklearne programe Pyongyanga.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.