Izvor: B92, 27.Feb.2010, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minimalac Zvezde na premijeri

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Jagodinu 1:0 (1:0) u svom prvom meču u prolećnom delu sezone i zadržali prednost od tri boda ispred Partizana.

Jedini strelac na 'Marakani' pred preko 15 hiljada ljudi bio je Nikola Ignjatijević koji je u 37. minutu snažnim šutem iz slobodnog udarca uz pomoć protivničkog igrača savladao golmana Zečevića. Nekoliko minuta pre gola, u 33. minutu, Brazilac Kadu je imao prliku da iz jedanaesterca postigne prvi gol na meču, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je njegov udarac zaustavio golman gostiju.

Crvena zvezda je slabo otvorila prvi meč, imala je velikih problema da organizuje solidan napad u prvih 20 minuta. Međutim, u nastavku domaći tim dolazi do nešto bolje igre i već u 33. minutu stiže do gol šanse. Pavle Ninkov je posle prodora po desnoj strani, ušao je u kazneni, a Lukić je slabo reagovao jer je nepropisno startovao i skrivio penal.

Brazilac Kadu je bio precizan sa bele tačke, ali je sudija ponovio izvođenje zbog toga što je Brazilac zastao prilikom šuta. U drugom pokušaju golman gostiju Zečević 'pročitao' je Kadua, odbranio je penal i velika prilika za Zvezdu je propala.

Ipak, samo četiri minute kasnije Zvezda stiže do gola. Gosti su ponovo napravili faul ispred svog šesnaesterca nad Perovićem. Lazetić i Bogdanović su odigrali kratko do Ignjatijevića koji je u sa 20 metara snažno šutirao, a lopta zakačila protivničkog igrača i prevarila Zečevića pa je fudbaler Zvezde postigao prvi golom u 'crveno-belom' dresu.

Već početkom drugog poluvremena Petrović je izveo iz igre Kadua koji je potpuno podbacio u prvih 45 minuta.

BB

Jagodina je veoma dobro igrala u prvom poluvremenu, a sa sličnom igrom nastavila je i u nastavku. Već u 50. minutu sjajnu priliku propustio je Novković. Ognjenović je odlično prošao u po desnoj strani, ubacio u šesnaesterac loptu gde je sam na desetak metara bio Novković koji je solidno šutirao, ali je Stamenković dobro intervenisao i izbacio loptu u korner.

Gosti su nastavlili sa konkretnijim napadima i u nastavku, ali osim jednog šuta pored gola u 61. minut nisu ozbiljnije ugrozili gol Zvezde. S druge strane, domaći tim je pokušavao da kontrama i dugim loptama pronađe najisturenijeg Lekića, ali napadač domaćeg tima nije se snalazio protiv rivalske odbrane.

U samoj završnivi Jagodinci su očigledno ostali bez snage pa je Zvezda preuzela kontrolu nad igrom i stigla do dve veoma dobre šanse. Prvo je u 84. minutu Lazetića sa desne strane odlično pronašao na drugoj stativi Jevtića koji je iz teške pozicije šutirao pravo u golmana. U 90. minutu domaći igrači prave sjajnu kontru. Jevtić odvlači dva igrača na sebe i proigrava usamljenog Lekića koji je požurio sa završnicom pa je sa 18 metara loptu posleo pored desne stative.

Ovo je bila poslednja utakmica subotnja utakmica 16. kola JSL lige, a u mečevima koji su otvorili drugi deo sezone pobede su ostvarili Partizan, Mladi radnik, Metalac, Smederevo i Vojvodina.

U poslednjem meču kola u nedelju, OFK Beograd na Karaburmi dočekuje Spartak Zlatibor vodu od 13 časova.

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Ignjatijević, Bogdanović, Savio, Kadu , Lazetić (kap.), Perović i Lekić

Jagodina: Zečević, Simčević, Mihajlović, Marjanović, Šljivić, Ognjenović, Lukić (kap.), Cilinšek, Đilas, Nikolić, Novković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crvena zvezda - Jagodina 1:0 (KRAJ)

Izvor: Sportal.rs, 27.Feb.2010

Crvena zvezda je pobedila Jagodinu 1:0, golom Ignjatijevića u 37. minutu, nakon kombinacije iz slobodnog udarca. Prethodno je Kadu promašio penal, nakon što je Ninkov oboren u kaznenom prostoru.

Nastavak na Sportal.rs...

Crvena zvezda - Jagodina 1:0 (40. min.)

Izvor: Sportske.net, 27.Feb.2010

Oko 15.000 gledalaca na Marakani prati prvi duel jesenjeg prvaka u nastavku sezone protiv ekipe Jagodine. Zvezda promovisala i novi semafor. Početak meča pripao gostima, ali Zvezda preuzima inicijativu. U 32. minutu Kadu nije iskoristio jedanaesterac za, a u 39. Ignjatijević postigao vodeći gol za...

Nastavak na Sportske.net...

Zvezda ostala dužna navijačima

Izvor: Sportske.net, 27.Feb.2010

Oko 18.000 gledalaca na Marakani prisustvovalo je premijeri jesenjeg prvaka u nastavku sezone, protiv ekipe Jagodine. Crveno-beli slavili sa 1:0, a utisak je da je ambijent bio na znatno višem nivou u odnosu na prikazanu igru domaćeg tima. Početak meča pripao sasvim solidnim gostima, Zvezda zatim...

Nastavak na Sportske.net...

Prvenac vredan tri boda

Izvor: Danas, 28.Feb.2010, 20:48

Fudbaleri Crvene zvezde su do prvih prolećnih bodova stigli neubedljivom igrom protiv Jagodine, ali rezultat je ono što se piše, a u toj rubrici crveno-beli su bili za nijansu bolji od rivala. Jedini pogodak na meču postigao je levi bek Nikola Ignjatijević, koji je posle prekida uspeo da savlada...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.