Vjosa Osmani kandidatkinja Demokratskog saveza Kosova za predsednicu vlade

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Avg.2019, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vjosa Osmani kandidatkinja Demokratskog saveza Kosova za predsednicu vlade

Vjosa Osmani je kandidatkinja Demokratskog saveza Kosova za predsednicu vlade, saopštio je lider DSK Isa Mustafa.

Prevremeni poslanički izbori će se na Kosovu održati 6. oktobra.

Mustafa je ;rekao da je odluka o kandidovanju Vjose Osmani doneta uz ;"potpuni konsenzus" jer je i drugi kandidat za budućeg premijera, Lutfi Haziri podržao Vjosu Osmani.

Haziri će, rekao je Mustafa, imati "ključnu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ulogu u politici DSK i organizaciji izborne kampanje" zbog čega mu je Mustafa, kako je rekao, delegirao svoja ovlašćenja tokom kampanje.

Vjosa Osmani (37) doktorka je pravnih nauka i predavač na Pravnom fakultetu Univerziteta "Hasan Priština" u Prištini, na R.I.T Kosovo i na Univerzitetu u Pitsburgu, u SAD.

Bila je poslanica u tri poslednja saziva Skupštine Kosova, a prethodno šefica osoblja predsednika Kosova kada je tu funkciju obavljao Fatmir Sejdiu.

Na poslednjim izborima za poslanike Skupštine Kosova Osmani je sa 60 hiljada glasova postigla najbolji rezultat među ženama.U poslednjem sazivu Skupštine Kosova je bila predsednica skupštinskog Odbora za spoljne poslove, dijasporu i strateške investicije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vjosa Osmani kandidatkinja Demokratskog saveza Kosova za predsednicu vlade

Izvor: Danas, 26.Avg.2019

Vjosa Osmani je kandidatkinja Demokratskog saveza Kosova za predsednicu vlade, saopštio je lider DSK Isa Mustafa. Članak Vjosa Osmani kandidatkinja Demokratskog saveza Kosova za predsednicu vlade se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

"Koha": Vjosa Osmani kandidat za premijera opozicione DSK

Izvor: Blic, 27.Avg.2019, 11:56

Glavni odbor najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova (DSK) jednoglasno je danas podržao predlog Predsedništva te stranke da Vjosa Osmani bude kandidat za premijera na predstojećim parlamentarnim izborima na KiM 6. oktobra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.