Gradska izborna komisija: Do sada 1.607.000 birača u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2018, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradska izborna komisija: Do sada 1.607.000 birača u Beogradu

Beogradski izbori biće održani 4. marta

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić izjavio je danas da je do sada u birački spisak u Beogradu upisano 1.607.000 osoba, a da će se konačan broj znati 15 dana pred izbore, do kada građani imaju pravo da se upišu.

Pročitajte i:

 On je naveo da je broj prijavljenih birača do sada za 0,7 veći nego 2014. godine.

Lukić je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naveo da je za sada broj izbornih mesta 1.183, a da je dat nalog gradskim opštinama kao ovlašćenim predlagačima da predlože biračka mesta za 17 gradskih opština.

Izborna komisija do sada je proglasila šest izbornih lista, "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka", "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija", "Da oslobodimo Beograd - Demokrаtskа strаnkа, Socijаldemokrаtskа strаnkа, Novа strаnkа i Zelenа ekološkа pаrtijа – Zeleni", "Aleksandar Šapić - Gradonačelnik", "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!" i "Marko Bastać – Šta radite bre".

Rok za podnošenje lista je 16. februar, a za punu listu (sa 110) kandidata potrebno je 3.300 glasova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.