Đurić:Kurti priča o demokratiji a brani Srbima da glasaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2022, 20:44

Đurić:Kurti priča o demokratiji a brani Srbima da glasaju

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić poručio je Aljbinu Kurtiju da u potrazi za autokratama ne gleda dalje od sopstvenog odraza u ogledaju.

Đurić je, naime, komentarišući izjavu kosovskog premijera "da demokratije poput SAD i Kosova moraju zajedno da se drže protiv autokrata poput ruskog i srpskog predsednika", primetio da Kurti govori o demokratiji, a istovremeno zabranjuje Srbima na KiM da glasaju na izborima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što je, dodaje, protivno direktnim zahtevima SAD, EU i OEBS.

"Javno se odričete i Briselskog i Vašingtonskog sporazuma na koje su se vaše institucije obavezale, pa ipak vi govorite o principima, o miru, a iznova i iznova demonstrirate tvrdoglavost prema našoj zajednici na Kosovu", napisao je Đurić na Tviteru i poručio Kurtiju da u potrazi za autokratama ne traži dalje od sopstvenog odraza u ogledalu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đurić odgovorio Kurtiju: U potrazi za autokoratama ne bi trebalo da gledate dalje od sopstvenog odraza u ogledalu

Izvor: Blic, 19.Maj.2022

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić poručio je Aljbinu Kurtiju da u potrazi za autokoratama ne bi trebalo da gleda dalje od sopstvenog odraza u ogledalu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.