Petrović šef tela za saradnju sa Vladom Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović šef tela za saradnju sa Vladom Srbije

NOVI SAD -

Za šefa koordinacionog tela Vlade Vojvodine za saradnju sa Vladom Srbije imenovan je Dragoslav Petrović. Kako je za Radio-televiziju Vojvodine rekao Petrović, njihov zadatak biće da se bave svim problemima koji su definisani u razgovorima premijera Ivice Dačića i Bojana Pajtića, a između ostalog koordiniraće i pisanje Zakona o finansiranju nadležnosti Vojvodine.

Vlada Vojvodine juče je obrazovala Koordinaciono telo za saradnju sa Vladom Srbije, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << skladu s dogovorom predsednika dveju vlada, Bojanom Pajtićem i Ivicom Dačićem, saopštio je juče Pokrajinski sekretarijat za informisanje.

Kako se navodi, razlog formiranja tog tela je namera Vlade Vojvodine da uspostavi bolju saradnju s Vladom Srbije radi obezbeđivanja uspešnog i nesmetanog obavljanja poslova iz nadležnosti Pokrajine.

"Bolja koordinacija neophodna je radi rešavanja niza problema čiji su uzrok višestruko osporavanje nadležnosti i ustavne pozicije Vojvodine u prethodnih nekoliko meseci", piše u saopštenju.

Dodaje se da je Vlada Vojvodine spremna da se preko Koordinacionog tela za saradnju uključi u izradu republičkih propisa koji se odnose na Vojvodinu, posebno onih koji se tiču budžeta i finansiranja nadležnosti Vojvodine.

"Saradnja na izradi ovako važnih propisa za Vojvodinu i Srbiju čija izrada je najavljena bez učešća predstavnika organa Pokrajine, neophodna je kako bi se u samom postupku njihove izrade uskladili stavovi i obezbedili zakonski uslovi koji proističu iz Ustava Srbije, a odnose se na položaj i funkcionisanje Vojvodine", piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi Sad: Traže vezu do republičke kase

Izvor: Večernje novosti, 08.Nov.2012

SMETNJE na ”vezama” sa Vladom Srbije vojvođanska vlada želi da poboljša pomoću Koordinacionog tela, koje je upravo osnovala pozivajući se na nedavni dogovor između republičkog i pokrajinskog premijera Ivice Dačića i Bojana Pajtića. Na čelu tog tela biće potpredsednik pokrajinske Vlade...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.