Paunović: Ne prihvatam da ima većih patriota od nas, ni da sam deo izdajničke većine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2023, 22:22

Paunović: Ne prihvatam da ima većih patriota od nas, ni da sam deo izdajničke većine

Šef poslaničke grupe SPS - Ivica Dačić Snežana Paunović kazala je večeras da će ta poslanička grupa glasati za Izveštaj o Kosovu i Metohiji, a da će ona biti uz predsednika tamo gde bude najkorisnija.

"Kada budete seli da razgovarate i kada dođete do situacije da donesete odluke, onda ću da stojim kao poslanica, imenom i prezimenom tamo gde kažete da Vam trebam", kazala je Paunović obraćajući se predsedniku Vučiću na posebnoj sednici koja se bavi Izveštajem o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosovu i Metohiji.

Ističe da ni za poslaničku grupu ispred koje govori nema nezavisnog Kosova, nema članstva tzv. Kosova u UN i mora da se formirta Zajednica srpskih opština.

"O svemu ostalom možemo i moramo da razgovaramo, jer svidelo se nama ili ne u južnoj srpskoj pokrajini žive Albanci i oni su većina", naglasila je.

Kritikujući dešavanja u Skupštini tokom današnje sednice, Paunović je kazala da je očekivala "plejadu političkih parola i pokušaja da se profitira", ali da je iznenađena što su pokazali da su u stanju da jedni druge optuže da bi se svideli građanima Srbije.

"Ako su nas danas gledali mogli smo samo da im se smučimo", kazala je Paunović.

Dodala je da su možda kao poslanička grupa i koalicioni partner ostali nemi i zatečeni, ali ne zato što imaju različit stav od SNS-ate da je istina da "nisu bili za to da se biju".

Poručila je Vučiću da je glasala za njega da bude predsednik, jer mu veruje i istakla da nisu uvek bili na istoj političkoj strani, ali da su po pitanju KiM bili na istom.

Ističe da nema niko pravo da ospori legitimitet bilo kog Srbina sa KiM ili Srpske liste koja je dobila više od 90 odsto poverenja.

"Oni mogu da veruju samo u Beograd. Kurti je juče imao izjavu da nema razgovora o ZSO, da ne postoji nacionalna manjina koja može na taj način da se organizuje. Jel prirodno da posle takve njegove izjave i za nas danas bude upitna ZSO", upitala je Paunović kolege poslanike.

Poručila im je i da su svi rekli jednu važnu rečenicu: "videćemo šta će biti na kraju".

"Kraj je uvek najteži, ali put do tamo je samo naš i pamti ga istorija", kazala je Paunović dodajući da neće prihvatiti da ima većih patriota od SPS-a, niti će prihvatiti da je neko zove delom izdajničke većine.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.