Lavrov Dačiću: Rusija će braniti legitimne interese Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 03.Apr.2018, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov Dačiću: Rusija će braniti legitimne interese Srbije

Rusija je spremna da i ubuduće pruža srpskim partnerima podršku u odbrani legitimnih nacionalnih interesa u odnosu na Kosovo, pre svega u međunarodnim strukturama, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u pismu srpskom kolegi Ivici Dačiću.

U pismu Dačiću u vezi sa upadom ROSU u Kosovsku Mitrovicu i hapšenjem direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, Lavrov je obavestio Beograd da su upućene "odgovarajuće instrukcije stalnim predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Rusije pri UN u Njujorku, kao i pri EU i NATO-u u Briselu, i OEBS u Beču", pišu beogradski mediji.

Kako navodi, Lavrov je u uzvratnom pismu Dačiću, koji je nakon dramatičnih dešavanja na severu Kosova uputio dopis svim članicama UN, obavestio šefa srpske diplomatije da "u potpunosti deli ocene" koje je on izneo.

Dačiću je pismo Lavrova juče uručio ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Dačić i Čepurin su razgovarali i o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje dve države, kao i međusobne podrške u međunarodnim organizacijama, saopštilo je ranije Ministarstvo spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Lavrov: Rusija uz Srbiju, podrška oko Kosova!

Izvor: Mondo, 03.Apr.2018

Rusija je spremna da i ubuduće pruža srpskim partnerima podršku u odbrani legitimnih nacionalnih interesa u odnosu na Kosovo, pre svega u međunarodnim strukturama, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov...Foto: MONDO/Stefan Stojanović..U pismu srpskom kolegi Ivici Dačiću u vezi sa upadom...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.