Tadić pred sudijom: Pio sam šampanjac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2009, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić pred sudijom: Pio sam šampanjac

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić priznao je danas pred gradskim sudijom za prekršaje da je u VIP loži stadiona, nakon fudbalske utakmice Srbija-Rumunija, popio gutljaj šampanjca kako bi nazdravio pobedi srpskih reprezentativaca.
"Nisam znao da je konzumiranje alkohola, makar samo u vidu nazdravljanja, zabranjeno, i u potpunosti prihvatam odgovornost za učinjeni prekršaj", rekao je Tadić na saslušanju.
U izjašnjavanju pred sudijom za prekršaje Dušanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Potežicom, Tadić je dao podatke o sebi, navodeći da je po zanimanju psiholog i da nije prekršajno odgovarao.
Foto: Alo
"Preuzimam odgovornost i smatram da kao i svaki građanin treba da platim kaznu ili izdržavam kaznu, ne znam šta će da bude presuda", kazao je Tadić novinarima nakon saslušanja navodeći da ga je sudija uputila u to šta jeste a šta nije prekršaj.
"Da sam samo nazdravio čašom a ne popio gutljaj ne bi bio prekršaj. U pitanju je konzumiranje i unošenje alkohola u ložama i to je prekršaj", naveo je on.
Kazao je da se ne poziva na imunitet i da nema razloga za to a da je na pitanje sudije da li je bio osuđivan ranije rekao da jeste ali zbog učešća u demonstracijama, dodajući da je i zbog Kolubare 5. oktobra bio optužen ali da nije bio osuđen.
Po izlasku sa saslušanja Tadić je rekao da mu je bilo malo neprijatno i da je imao teskobu, obzirom da je, kako je naveo, zbog jednog građanskog postupka pod lupom čitave javnosti.
Predsednik je osvrćući se na nasilje na sportskim terenima istakao da Srbija mora da se obračuna sa takvim pojavama.
"Očigledno je da navijačke grupe imaju veze sa organizovanim kriminalom, pojedini navijački lideri su 'rasturači' narkotika i takva veza mora da bude prekinuta", ocenio je Tadić.
On je međutim naveo da država nije protiv navijacaca ali da njih treba odvojiti od onih grupa koje utakmice koriste za nasilje.
U drugim sudnicama su istovremeno saslušani i ministarka sporta Snežana Samardžić-Marković i predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić.
Samardžić Marković je novinarima nakon saslušanja rekla da je izjavila sudiji Zoranu Pašaliću da je otpila nekoliko gutljaja šampanjca, ali da nije znala da je to kršenje zakona.
"Rekla sam da imam poverenja u sudove i da tražim blagonaklonost suda pošto ni u privatnom životu ne konzumiram alkohol, niti sam tad, već samo nekoliko gutljaja", navela je ona.
I Aleksandar Antić je rekao da lično oseća da su pogrešili kao nosioci javnih funkcija koji treba da usmeravaju mlade generacije ali da su danas dali dobar primer mladima da ne konzumiraju alkohol.
Zbog nazdravljanja šampanjcem posle utakmice Srbija-Rumunija, 10. oktobra, na kojoj je srpski nacionalni tim izborio plasman na Svetsko prvenstvo, troje funkcionera i predsednik Fudbalskog saveza Srbija Tomislav Karadžić terete se za kršenje Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama.
Zakon zabranjuje točenje alkohola na stadionima tokom i 90 minuta posle utakmice.
Za ovakav prekršaj predviđene su novčane kazne od 30.000 do 50.000 dinara ili zatvor od 60 dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.