Ivana Španović šampionka Srbije sa najboljim rezultatom na svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2022, 20:31

Ivana Španović šampionka Srbije sa najboljim rezultatom na svetu

Atletska dvorana u Beogradu ovog vikenda poprište je borbi najboljih atletičara naše zemlje i domaćin Prvenstva Srbije u dvorani za seniorke i seniore.

Najveća zvezda srpske "kraljice sportova" i naša najupešnija reprezentativka Ivana Španović Vuleta demonstrirala je svu lepotu i moć kojom raspolaže u ovom sportu i disciplini u kojoj se takmiči, skoku udalj.

Navikla nas je na pobednička postolja, rekorde, širok osmeh u znak trijumfa, tako je bilo i danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Banjici gde je ostvarila skok od 6.85 m kojim je još jednom ponela naslov najbolje u državi.

Ivana je po serijama skakala: 6.83 metara, 6.63 metara, 6.75 metara, 6.62 metara, prestup, 6.85 metara.

"Ovo je moje prvo takmičenje nakon dužeg vremena, i s obzirom na to da je zalet bio kraći, zadovoljna sam rezultatom. Fokus takmičenja bila je tehnika skoka i u tome smo i uspeli", istakla je Ivana.

Našu zlatnu atletičarku, svetsku šampionku imaćemo priliku da gledamo u Štark Areni od 18. do 20. marta kada će u Beogradu biti održano Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici i gde će Ivana juriti novo zlato.

"Za dve nedelje me čeka takmičenje u Birmingemu, potom miting u beogradskoj Areni, a za sam kraj, šlag na tortu, Svetsko atletsko prvenstvo. Ove zime imam jasan cilj i sve moje želje usmerene su na jedno mesto - pobedničko postolje Arene", zaključila je Španovićeva.

Pored Ivane, na Banjici se ovog vikenda za pobedničko postolje seniorskog državnog šampionata bore i naši reprezentativci koju su već izborili norme za svetsko prvenstvo u beogradskoj Areni, ali i oni koji su blizu tog plasmana.

Odličan trenutak za proveru forme na mesec i po dana pre starta planetarne smotre za koju su ispunili normu iskoristili su Asmir Kolašinac u bacanje kugle rezultatom 20.73 metara , Elzan Bibić na 1.500 metara sa 3:45,12 i Maja Ćirić na 400 metara rezultatom 53.40.

Blizu norme nalaze se Aleksa Kijanović na 60 metara, Luka Trgovčević na 60 metara prepone, Milica Gardašević i Lazar Anić u skoku udalj.

Pred njima je nekoliko takmičenja na kojima će se boriti za normu za Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu, a poslednja prilika za to biće 7. mart kada će biti održan sedmi po redu Belgrejd indor miting u Štark Areni.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.