Nestvarni Luka Dončić sa 48 poena razbio Argentinu; Tektonski poremećaji kod Amerikanaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2021, 09:11

Nestvarni Luka Dončić sa 48 poena "razbio" Argentinu; Tektonski poremećaji kod Amerikanaca

Košarkaši Slovenije deklasirali su selekciju Argentine sa 118:110 u prvoj utakmici grupe C na Olimpijskim igrama, a tim je sjajnom igrom i efikasnošću predvodio Luka Dončić koji je meč završio sa čak 48 postignutih poena.

Tim Slovenije je od samog starta meča preuzeo unicijativu i poveo da bi potom samo uvećavali prednost do konačne pobede.

Već na poluvremenu Slovenci su imali 20 poena prednosti sa 62:42, a polovinu poena je postigao Luka Dončić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji je sjajno predvosio tim.

Odbrana tima Argentine nije znala kako da zaustavi raspoloženog Dončića koji je meč završio sa 48 oieba uz 11 skokova i 5 asistencija za 31 minut igre potvrdivši očekivanja da će biti jedan od najefikasnijih igrača na turniru.

Odlično su ga pratili Klemen Prepelič sa 22 i Vlatko Čančar sa 12 postignutih poena.

Reprezentacija Slovenije je u grupi C u kojoj su još Španija koja će im biti najveći konkurent i selekcija domaćina Japana sa kojom će igrati u četvrtak u drugom kolu.

Tektonski poremećaji kod Amerikanaca – NBA zvezde okreću leđa Popoviču

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država poraženi su na startu olimpijskog turnira u Tokiju od Francuske (83:76), što je bio njihov prvi poraz na olimpijskim igrama još od 2004. godine. Neuspeh na otvaranju takmičenja, ako je verovati američkim medijima, pokrenuo je tektonske poremećaje u reprezentaciji koja je zbog velikog broja NBA zvezda prvi favorit za osvajanje novog zlata.

Atletik piše da su igrači nezadovoljni načinom na koji selektor Greg Popovič vodi ekipu i da zbog toga ne mogu da pruže maksimum.

Američki košarkaši frustrirani su posebno organizacijom igre u napadu, a prema pisanju uglednog lista, najviše mu zameraju što previše forsira akcije koje koristi u San Antonio sparsima.

"Kad izgubite utakmicu, niste iznenađeni. Razočarani ste. Ne razumem reč ‘iznenađen'. To nije pošteno prema Francuskoj, kao da smo ih trebali pobediti 30 razlike. Francuska je veoma sjajna ekipa", rekao je Popovič pa je dodao:

"Nemojte se čuditi ovom porazu. Puno je sjajnih timova širom sveta, sastavljenih od NBA igrača. Jaz između Amerike i ostatka sveta se smanjuje svake godine."

Amerikanci su doživeli treći poraz u poslednjih pet utakmica, pošto su na pripremama izgubili od Nigerije i Australije.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MISLIM DA SE ON NAJVIŠE SLIKA U OLIMPIJSKOM SELU! Luka Dončić se našalio na Novakov račun!

Izvor: Kurir, 26.Jul.2021

Košarkaši Slovenije pobedii su Argentinu 118:110 u prvom meču na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.