Gradonačelnik čestitao osvajačima medalja na Svetskom prvenstvu u stonom tenisu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2022, 15:27

Gradonačelnik čestitao osvajačima medalja na Svetskom prvenstvu u stonom tenisu

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin čestitali su članovima reprezentacije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom veliki uspeh koji su ostvarili na Svetskom prvenstvu u Španiji, u Granadi. Osvojene su četiri medalje, i to jedna zlatna i tri bronzane. Oni su se tim povodom sastali u Gradskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kući sa Borislavom Perić Ranković i Nadom Matić koje su svetske prvakinje u konkurenciji parova, kao i sa igračima Mladenom Ćirićem i Mitrom Palikućom, osvajačima bronze. Svi osvajači medalja su iz Novog Sada i članovi su STK OSI "Spin" i "Tvrđava", a deo reprezentacije su činili i takmičari kluba "Neos".

"Srpska stonoteniska reprezentacija za osobe sa invaliditetom je ponovo zablistala, a tradicionalno, Gradska kuća Novog Sada ugošćava proslavljene sportiste posle trijumfa na velikim takmičenjima. Oni su sa nama danas podelili utiske iz Granade, a mi smo još jednom istakli koliko smo neizmerno ponosni na naše stonotenisere, na našu Borislavu, Nadu, Mladena i Mitra. Oni su zajedno sa svojim trenerima, Zlatkom Keslerom i Lazarom Kurtešom, na nedavno održanom Svetskom prvenstvu ostvarili veliki uspeh, i doneli u Novi Sad čak četiri medalje. Jedna zlatna i tri bronzane sijaju za nas podjednako, najjačim sjajem. Želimo da i u budućnosti proslavljamo njihove uspehe, a njima sportsku sreću i da nastave da nižu pobede", rekao je Đurić.

Prisutni u Gradskoj kući, su pored osvajača medalja, bili i predsednik kluba "Spin" Ferenc Banči, selektor Zlatko Kesler, trener Lazar Kurteš, trener kluba "Neos" Srđan Tomičić, kao i takmičarke Sanja Mijatović i Ana Prvulović. U ime reprezentacije, Gradu Novom Sadu se na podršci zahvalila Borislava Perić Ranković.

"Hvala svima koji su verovali u nas. Ovo je veliki uspeh za reprezentaciju, a za mene lično je ovo zlato bilo 27. po redu i time sam po broju zlatnih odličja čak prestigla svog trenera, Zlatka Keslera", rekla je Perić Ranković.

Pored Borislave Perić Ranković i Nade Matić koje su osvojile zlato u konkurenciji parova, bronzanu medalju osvojila je Nada Matić u pojedinačnoj konkurenciji, a u konkurenciji mešoviti dublovi bronzu su osvojili Borislava Perić Ranković i Mladen Ćirić, kao i Nada Matić i Mitar Palikuća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reprezentativci u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom doneli Srbiji zlato i tri bronze

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 30.Nov.2022

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić danas je, zajedno sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvetićaninom, čestitao članovima Reprezentacije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom veliki uspeh koji su osvojili na Svetskom prvenstvu u Španiji u Granadi. Osvojene...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Gradonačelnik Novog Sada primio ambasadora Španije: Najavljen dolazak privrednika iz ove zemlje na sajam poljoprivrede

Izvor: Danas, 01.Dec.2022, 13:30

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i ambasador Kraljevine Španije Raul Bartolome Molina, sastali se danas u Gradskoj kući i razgovarali o nekoliko oblasti koje će dovesti do konkretne saradnje ove ambasade sa Novim Sadom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.