SVETSKA LIGA: Od sledeće godine 32 učesnika, prvi put i Crna Gora

Izvor: HotSport.rs, 02.Nov.2014, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVETSKA LIGA: Od sledeće godine 32 učesnika, prvi put i Crna Gora

Na 34. Kongresu FIVB u Kaljariju održan je sastanak Saveta Svetske lige na kome su određeni sastavi grupa II i III divizije. Aleksandar Boričić, predsednik OSS i potpredsednik FIVB, predsednik je Takmičarske komisije FIVB i zadužen je za rad Saveta Svetske lige. U XXVI Svetskoj ligi 2015. igraće 32 selekcije podeljene u tri divizije, a četiri nova člana su Crna Gora i Grčka, pobednik i finalista Evropske lige 2014, Kazahstan, trećeplasirani na Kupu Azijce (AVC) i Egipat, pobednik >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Kupa Afričkih nacija.

Seniori Srbije igraće u XXVI Svetskoj ligi 2015. u A grupi I divizije sa Brazilom, Italijom i Australijom (ukoliko ispuni uslove takmičenja). U B grupi I divizije igraće Rusija, Iran, SAD i Poljska.
Sistem takmičenja u Svetskoj ligi 2015. je isti kao ovogodišnji, pa će na Finalnom turniru, od 22. – 26. jula igrati šest reprezentacija, po istoj formuli kao i ove godine.
Interkontinentalna faza počinje 5. – 7. juna, a seniori Srbije će gostovati u Brazilu. U okviru II vikenda (12. – 14. jun) Srbija će gostovati u Italiji. Tokom III vikenda (19. -21. jun), Srbija će dočekati Brazil, a zatim u okviru IV vikenda (26. – 28. jun) Australiju. Srbija će ugostiti Italiju od 3. – 5. jula u okviru V vikenda. Tokom poslednjeg, VI vikenda (10. – 12. jul), Srbija će gostovati u Australiji.
hotsport.rs
Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

DEJAN MILOJEVIĆ: Zadar je jako neugodan protivnik


VENGER PONOVO HVALI: Sančez je veliki borac


TRENER BUDUĆNOSTI: Zvezda je stvorena da bi dominirala




Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbojkaši Srbije sa Brazilom i Italijom u grupi, 32 selekcije u Svetskoj ligi od 2015. godine

Izvor: Blic, 02.Nov.2014

Na 34. kongresu FIVB u Kaljariju održan je sastanak Saveta Svetske lige na kome su određeni sastavi grupa II i III divizije, kao i četiri nova člana, a odbojkaši Srbije dobili su protivnike...Od 2015. godine u ovom takmičenju igraće 32 selekcije podeljene u tri divizije, a četiri nova člana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.