Svaki kontakt sa mrežom greška

Izvor: B92, 02.Nov.2014, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki kontakt sa mrežom greška

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) usvojila je nova pravila koje je na 35. Kongresu u Kaljariju predložio Aleksandar Boričić.

Sva pravila usvojena su jednoglasno, a možda najupečatljivije među njima je da će se svaki kontakt sa mrežom ubuduće smatrati greškom.

Po novim pravilima, zona za servis će se smanjiti sa osam na šest i po metara, a takoše će svaka ekipa na utakmici moći da ima 14 igrača.

Pored toga, svaki zahtev trenera za video proveru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poena će se vršiti preko elektronskog tablet.

Predlog za nova pravila izneo je Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, koji je i potpredsednik FIVB i predsednik Takmičarske komisije te organizacije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nova pravila u odbojci: Svaki kontakt sa mrežom je greška, 14 igrača na meču u ekipi

Izvor: Blic, 02.Nov.2014

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) usvojila je nova pravila koje je na 34. Kongresu u Kaljariju predložio Aleksandar Boričić...Sva pravila usvojena su jednoglasno, pa će se ubuduće svaki kontakt igrača sa mrežom smatrati greškom, ali će i zona za servris biti smanjena sa osam na šest i po...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.