Izvor: RTS, 12.Okt.2021, 23:31

Remi Engleske i Mađarske, Švedska pretekla Španiju, Danska na Mundijalu

Engleska i Mađarska odigrale 1:1, Švedska pobedom nad Grčkom stigla do vodeće pozicije na tabeli grupe B. Danska trijumfom nad Austrijom izborila plasman na Svetsko prvenstvo.
Golove za Švedsku, koja sada ima 15 bodova, dva više od Španije, postigli su Forsberg i Isak.

U istoj grupi Gruzija je bila bolja od Kosova rezultatom 2:1.
Mađarska je povela u Engleskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protiv ekipe Gareta Sautgejta, a strelac je bio Salaj iz jedanaesterca. Stouns je u drugom delu postavio konačan rezultat.
Engleska je i dalje prva u ovoj grupi sa 20 bodova, dok je Poljska druga sa 17.
Upravo je ova ekipa slavila protiv Albanije u gostima sa 1:0, dok je u istoj grupi (dakle, grupi I) Andora pobedila San Marino sa 3:0.
U grupi F Danska je pobedila Austriju sa 1:0, Škotska je istom rezultatom bila bolja od Farskih Ostrva, dok je Izrael sa 2:1 savladao Moldaviju.
Ovo je bio 24 bod za ekipu koja je igrala polufinale Evropskog prvenstva nedavno i oni su, posle Nemačke, novi tim koji se plasirao na Svetsko prvenstvo. Posle osam mečeva, Škotska je druga sa 17 bodova.
Bosna i Hercegovina je remizirala sa Ukrajinom, dok je Finska bila bolja od Kazahstana u grupi D.
Naposletku u grupi C Litvanija je poražena od Švajcarske sa 4:0, dok je Bugarska bila bolja od Severne Irske rezultatom 2:1.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.