Igrači hteli štrajk u grčkom fudbalu, ali ostali bez podrške deset klubova

Izvor: Blic, 11.Mar.2011, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igrači hteli štrajk u grčkom fudbalu, ali ostali bez podrške deset klubova

U fudbalskom prvenstvu Grčke izbegnut je štrajk nakon što Udruženje igrača (PSAP) nije dobilo neophodnu podrsku svih 16 klubova nacionalne lige.

PSAP je najavio da će stupiti u štrajk zbog rastućeg nasilja navijača, što je podržalo 10 od 16 klubova, kao i međunarodno udruženje igrača (FIFpro).

U Atini je, međutim, saopšteno da štrajk nije moguće organizovati pošto su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << usprotivili klubovi Panionios, Asteras Tripolis, Olimpijakos Volos, Krf, Kavala i Ergotelis.

Nasilje unutar i izvan stadiona konstantan je problem za grčke vlasti ove sezone, a u izazivanju nereda prednjače pristalice najpopularnijih klubova, Olimpijakosa i Panatinaikosa.

Zemlja je bila šokirana huliganskim ponašanjem na derbiju 19. februara, kada su stotine navijača Olimpijakosa upale na teren nastojeći da se fizički obračunaju sa fudbalerima Panatinaikosa. U sukobu sa policijom više izgrednika je povređeno.

Neredi su kasnije nastavljeni na atinskim ulicama. Demolirano je više automobila i lokala, kao i sedište grčke fudbalske federacije.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.