Grcima propao i štrajk

Izvor: B92, 11.Mar.2011, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grcima propao i štrajk

Štrajk fudbalera u Grčkoj propao je jer Unija igrača nije dobila podršku svih 16 prvoligaških klubova.

Deset klubova podržalo je štrajk kao odgovor na rastuće nasilje navijača, ali šest nije, među kojima su Olimpijakos, Ergotelis i Kavala.

"Nužni i potrebni uslov za našu akciju nije ispunjen, a to je učešće ostalih timova. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nisu želeli da se pridruže naporima iz nama nejasnih razloga. Žao nam je što nas nisu podržali, a i razočarani smo što nije bilo odgovora od Lige i Fudbalske federacije Grčke", piše u saopštenju Unije.

U nastavku saopštenja navodi se da je mera koju je Unija želela da preduzme izraz odgovornosti i poštovanja prema navijačima, igračima is vim institucijama.

Nasilja na stadionu i oko njega hronični je problem ove sezone u Grčkoj, a sve je kulminiralo na derbiju između Olimpijakosa i Panatinaikosa, kada su navijači Pirejaca utrčali na teren, napali igrače i obračunali se sa policijom.

Zatim je napadnut igrač Olimpijakosa Vasilis Torosidis, a PAO je nekolicini igrača dodeli telohranitelje.

Ukoliko Olimpijakos pobedi PAOK u nedelju, osigurače titulu prvaka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Propao štrajk

Izvor: RTS, 11.Mar.2011

U fudbalskom prvenstvu Grčke izbegnut je štrajk nakon što Udruženje igrača (PSAP) nije dobilo neophodnu podršku svih 16 klubova nacionalne lige...PSAP je najavio da će stupiti u štrajk zbog rastućeg nasilja navijača, što je podržalo 10 od 16 klubova, kao i međunarodno udruženje igrača...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.