Hotelijeri sa Halkidikija NE ŽELE DA USTUPE SOBE ZA KARANTIN: Srpski turisti u izolaciji u Neos Marmarasu

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020, 10:42

Hotelijeri sa Halkidikija NE ŽELE DA USTUPE SOBE ZA KARANTIN: Srpski turisti u izolaciji u Neos Marmarasu

Uprkos zahtevu grčkih vlasti, hotelijeri smatraju da im se tako nešto ne isplati.

Čini se da hotelijeri ne pokazuju interes da se uključe u program Vlade Grčke i obezbede "karantinske sobe".

To je posebno izraženo na Halkidikiju jer nema čak ni interesovanja vlasnika hotela.

- Kucamo na sva vrata, ali nema odgovora. Neprofitabilno je da hotel uđe u proces Covid-karantina, kako sami hotelijeri kažu. Mi samo pratimo uputstva Instituta za javno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zdravlje - ističe zamenik regionalnog guvernera Halkidikija Janis Jorgos.

U zajendičkoj odluci 3 ministarstva - ekonomije, zdravlja i turizma, hoteli su u obavezi da pretvore minimum 3 odsto svojih kapaciteta u karantinske sobe, ukoliko se zaraza kovidom potvrdi kod nekog od gostiju.

Istovremeno, iako je Institut za javno zdravlje odredio 6 kliničkih jedinica samo za Halkidiki, poslate su samo dve.

Na Halkidikiju je trenutno 2.500 turista, a dva para iz Srbije se nalaze u karantinskim sobama u Neos Marmarasu, nakon što je prilikom nasumičnog testiranja na granici potvrđen Covid-19.

- I dalje ne znamo kako da se ponašamo sa sumnjivim slučajevima. Već mesec dana postavljamo to pitanje državi i čekamo instrukcije - ističe predsednik Medicinskog udruženja Halkidikija.

Ljudi iz Srbije će ostati u karantinu sve dok ne dobiju nalaz da su negativni, a hotelijeri će definitivno morati da obezbede više soba za potrebe karantina.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.