Grci organizuju predolimpijski turnir – žele u Pariz po svaku cenu

Izvor: B92, 22.Nov.2023, 22:10

Grci organizuju predolimpijski turnir – žele u Pariz po svaku cenu

Košarkaški savez Grčke podneo je zvaničnu kandidaturu za organizaciju predolimpijskog turnira, ali će FIBA imati poslednju reč o tome ko će biti domaćin.

Španija, Letonija i Portoriko su, uz Grčku, kandidati za organaizaciju četiri turnira koji će dati poslednja četiri učesnika olimpijskih igara u Parizu naredne godine.

Grci, sa Janisom Adetokumbom kao najjačim adutom, žele da budu deo najvećeg sportskog događaja naredne godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Do sada, plasman na OI obezbedile su reprezentacije Francuske, SAD, Kanade, Australije, Japana, Južnog Sudana, Nemačke i Srbije.

Grci i Španci nadaju se da će biti deo krem društva međutim potrebno je da se kvalifikuju, a naravno da će im taj put biti lakši ukoliko sami budu organizatori predolimpijskog turnira.

Košarkaškom turniru u Parizu, osim Jokića, Bogdanovića, NBA zvezda iz redova Kanade, SAD i Australije, potreban je i i fenomenalni Adetokumbo, sa kojim će Heleni imati daleko veće šanse za bolji plasman nego što je t bio slučaj na Mundobasketu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.