Bogati su se tukli, a nas su doveli ovde VIDEO

Izvor: B92, 11.Dec.2017, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bogati su se tukli, a nas su doveli ovde" VIDEO

Posle tuče migranata u Obrenovcu deo njih prebačen je u Preševo. U prihvatnom centru u tom mestu smešteno je 210 migranata iz Obrenovca.

Svi redom odbijaju svaku pomisao da se vrate u zemlje iz kojih su došli.

"Nismo se mi tukli. Bili smo u sobama i sad smo ovde. Bоgati su su tukli, а nas su doveli ovde", navode migranti uglas.

U Prihvatnom centru u Preševu nakon registracije i obrade podataka, zajednički ručak za one koji su stigli iz Obrenovca. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U grupi su sve muškarci koji strahuju šta će se dalje dešavati.

"Plašimo se da nas ne vrate u Makedoniju, a zatim u Grčku i posle ko zna gde. Mnogo smo novca potrošili dok smo došli dovde i ne, nećemo nazad", kaže Hamid iz Pakistana.

"Ovde je dobro, ali meni smeta što mogu da izađem iz kampa samo na tri sata. Mislim da je to malo", navodi Muhamed iz Avganistana.

U Centru u Preševu trenutno boravi ukupno 488 migranata.

Kroz prihvatni centar u Preševu za dve godine prošlo je oko milion migranata.

Opširnije u video-prilogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.