Ban Ki Mun stigao u Skoplje

Izvor: B92, 24.Jul.2012, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban Ki Mun stigao u Skoplje

Skoplje -- Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun doputovao je večeras u okviru svoje balkanske turneje u posetu Makedoniji.

Bana su na ohridskom aerodromu dočekali makedonska ministarka kulture Elizabeta Kančeska-Milevska, makedonski ambasador u SAD Zoran Jolevski i posrednik Ujedinjenih nacija u sporu Grčke i Makedonije oko imena bivše jugoslovenske republike, Metju Nimic.

Kako je javila makedonska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agencija MIA, delegacija visokog zvaničnika svetske organizacije potom se uputila ka vili "Biljana", gde će Bana u svojoj rezidenciji na svečanoj večeri dočekati makedonski predsednik Đorđe Ivanov.

Kako je predviđeno protokolom, posle svečane večere, kojoj će prisustvovati i supruge Bana i Ivanova, generalni sekretar UN će se susresti sa polaznicima Škole lidera, koja je organizovana pod pokroviteljstvom makedonskog predsednika.

Makedonaska agencija dodaje da će Ban i Ivanov sutra ujutru imati sastanak u četiri oka, posle koga će se obratiti na konferenciji za novinare. Ban će zatim razgleati kulturno-istorijske znamenitosti Ohrida- areheološko nalazištu na brdu Plaošnik, Galeriju ikona i crke Svete bogorodsice Perivlepte i Svete Sofije.

Posle obilaska, Ban će od Ivanova na poklon dobiti rezbariju sa motivima iz makedonske istorije. Generalni sekretar UN će posetu Makedoniji nastaviti odlaskom u Skoplje, gde će se obratiti makedonskom Parlamentu i susresti sa predsednikom Vlade Nikolom Gruevskim.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šef UN rešava spor Skoplja i Atine

Izvor: RTS, 24.Jul.2012

Prvi čovek svetske organizacije doputovao je u Ohrid, gde se sastao sa makedonskim zvaničnicima. Sastanku prisustvovao i posrednik u rešavanju spora oko imena Makedonije...Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Kimun doputovao je večeras u okviru svoje balkanske turneje u posetu Makedoniji, gde...

Nastavak na RTS...

Šef UN rešava spor Skoplja i Atine

Izvor: RTS, 25.Jul.2012, 09:02

Lično ću se založiti za rešavanje spora koji Makedonija ima sa Grčkom u vezi sa imenom, rekao prvi čovek UN-a Ban Kimun u Makedoniji. ..Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Kimun izjavio je da će se lično založiti za rešavanje spora koji Makedonija ima sa Grčkom u vezi sa imenom, javila...

Nastavak na RTS...

Ban za brzo rešavanje pitanja imena Makedonije

Izvor: Beta, 25.Jul.2012

OHRID, 25. jula 2012. (Beta) - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-Mun izjavio je da će se lično založiti za rešavanje spora koji Makedonija ima sa Grčkom u vezi sa svojim imenom, javila je agencija.

Nastavak na Beta...

Ban Ki Mun doputovao u BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jul.2012

SARAJEVO - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki Mun doputovao je danas u službenu dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini u okviru njegove posjete državama Balkana.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.