Vlasnik Formule 1 kod doktora u Beogradu

Izvor: Blic, 28.Dec.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnik Formule 1 kod doktora u Beogradu

Berni Eklston, vlasnik Formule 1 i njegova supruga Slavica, koji su nekoliko dana boravili u Beogradu, juče ujutru su otputovali za London, a kako nezvanično saznajemo, Berni se u Beogradu video sa svojim prijateljima, a između ostalih, i sa doktorom Boškom Đukanovićem, direktorom Instituta za karidovaskularne bolesti „Dedinje”, poznatim stručnjakom za kardiovaskularnu hirurgiju koji se usavršavao u Hjustonu.



Sedamdesetosmogodišnji Berni Ekleston, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << već duže vreme ima problema sa srcem, 1999. mu je ugrađen trostruki bajpas, a u prethodnih desetak godina imao je nekoliko manjih operacionih zahvata na srcu, ali to ga ne sprečava da i dalje radi punom parom. Doktor Đukanović je vrhunski stručnjak koji se usavršavao u Americi, poznat i u svetu, a juče nije bio dostupan za komentar kako bismo proverili da li je Eklston kod njega došao na kontrolu ili po savet.

Tokom boravka u Beogradu, Eklstonovi su boravili u hotelu „Zlatnik” u Zemunu, u luksuznom apartmanu na drugom spratu. Kako nezvanično saznajemo od zaposlenih u hotelu, Berni i Slavica su bili veoma ljubazni i nisu imali posebnih prohteva. Zajedničkim dolaskom u Beograd njih dvoje su uverljivo demantovali priče o razvodu koje su prethodnih meseci punile naslovne strane svetskih tabloida.

Da podsetimo, sredinom novembra, britanski mediji su objavili da se Slavica koja je 27 godina mlađa od svog supruga, nakon 24 godine braka razvodi od Bernija sa kojim ima dve ćerke, Tamaru i Petru. Tada je navedeno da se Slavica već iselila iz zajedničkog stana Eklstonovih u Londonu, kao i da je razlog za razvod Bernijeva posesivnost i opsednutost poslom. U međuvremenu, Berni je negirao priče o razvodu, a svetski mediji su počeli da nagađaju koliki će deo Eklstonovog bogatstva procenjenog na 3,6 milijardi dolara pripasti Slavici, budući da je Berni, da bi izbegao visoke poreze u Engleskoj, većinu imovine uključujući tu i prava na Formulu 1, prepisao na Slavičino ime.

Portparol Slavice Eklston je 20. novembra i zvanično potvrdio da je ona podnela zahtev za razvod braka, kao i da je angažovala advokata Liz Vernon koja će je zastupati u brakorazvodnoj parnici. Nakon toga svetski mediji su procenjivali da će razvod Eklstonovih verovatno biti jedan od najskupljih u istoriji, a Berni je i dalje ponavljao da se Slavica iz stana u Londonu iselila zato što su joj smetali građevinski radovi u zgradi preko puta.

Međutim, situacija se promenila kada su se Berni i Slavica 19. decembra pojavili na rođendanskoj zabavi mlađe ćerke Petre, jer to je bilo njihovo prvo zajedničko pojavljivanje u javnosti od kada su počele da kolaju glasine o navodnom razvodu.

Doček Srpske nove godine

Eklstonovi su prethodni put u Beogradu boravili u januaru 2007. i bili su specijalni gosti Vlade Srbije na dočeku Srpske nove godine. Pre početka slavlja Berni i Slavica su sa svojim domaćinima bili na večeri u zemunskom restoranu „Žabar”, a osim tadašnjeg premijera Vojislava Koštunice, večeri su prisustvovali i Milorad Dodik, premijer Republike Srpske, koji je rođen u Laktašima odakle su poreklom i Slavičini roditelji, Emir Kusturica, Aleksandar Tijanić, direktor RTS-a... Goste su zabavljali Merima Njegomir i Staniša Stošić, a Eklstonovi su bili oduševljeni čvarcima, ćevapima, dimljenim vešalicama i drugim srpskim specijalitetima koji su bili na meniju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Eklstonovi se mire u Beogradu!

Izvor: Mondo, 28.Dec.2008

Vlasnik Formule 1, Berni Eklston i njegova supruga Slavica se ovih dana nalaze u Beogradu.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.