Stefanović kupuje US F1

Izvor: Glas javnosti, 26.Mar.2010, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović "kupuje" US F1

San o Srbima u Formuli 1 teško da će uskoro postati java. Srpska ekipa Stefan GP objavila je kraj partnerstva sa velikom Tojotom. Zoran Stefanović, vlasnik ove kompanije, zahvalio se japanskom proizvođaču automobila i nada se da će u budućnosti biti još prilike da sarađuju.

- Zahvalni smo Tojoti. Radi se o kompaniji koja sjajno obavlja svoj posao, međutim, ova saradnja je neodrživa. Trenutno imamo nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << drugo u planu, ali videćemo - rekao je Zoran Stefanović.

Stefanović i Tojota su prekinuli saradnju jer su i ranije imali na određeno vreme potpisan memorandum o razumevanju, tako da nije isključeno da se Stefan GP i Tojota ponovo udruže 2011. godine. Još ranije su Stefan GP i Tojota imali dogovor prema kojem je Stefanović preuzeo Tojotina "postrojenja" u Kelnu i zalihu od četrdesetak motora, koliko ih je proizvela japanska ekipa.

Podsetimo da je Svetska automobilistička federacija (FIA) donela odluku da niko ne može da bude zamena za ekipu US F1, koja je podnela zahtev da, umesto u predstojećem, nastupi u šampionatu koji je na programu 20011. godine.

U kratkom saopštenju FIA ova odluka je pojašnjena rečima da je "sada prekasno za dodavanje novih timova postojećim učesnicima šampionata Formule 1". Nezvanično, Stefanović sad ima nameru da "kupi" US F1.

M. N.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.