Staza od milijardu $

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Dec.2010, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Staza od milijardu $


U pravoj navali potencijalnih trka Formule 1 našla se i Ukrajina, tačnije glavno grad. Kako prenose tamošnji mediji Kijev će uložiti milijardu dolara u izgradnju staze duge 5.2 kilometara koja bi trebala da bude završena 2013.
- Izgradićemo stazu u distriktima Polisija i Ivankiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u želji da ugostimo mnogobrojne međunarodne trke, uključujući i karavan Formule 1najavio je predstavnik države Anatoli Prijašnjuk.Video sam projekat, a odobrili su ga i stručnjaci iz Evrope.
U susedstvu Ukrajine već se održava Velika nagrada Mađarske na Hungaroringu, a od 2014. će i istočni sused Rusija postati deo kalendara Formule 1.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milijardu evra za F1 stazu!

Izvor: B92, 24.Dec.2010

Poslednjih godina sve više zemalja je zainteresovano da ugoste trke Formule 1, a poslednja u nizu je Ukrajina. ..Kako prenose lokalni mediji, prestonica Kijev je spreman da uloži milijardu evra u izgradnju staze za auto-moto trke...Staza bi trebalo da bude duga 5.2 kilometara, a završetak gradnje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.