Prezime Sena ponovo u Brazilu

Izvor: B92, Beta, 03.Nov.2010, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prezime Sena ponovo u Brazilu

Legendarno prezime Sena vratiće se stazu "Interlagos" u okviru šampionata Formule 1 predstojećeg vikenda prvi put u posle 16 godina.

Vozač Ispanja rejsinga Bruno Sena će u nedelju voziti svoju prvu Veliku nagradu Brazila, na kojoj je njegov legendarni ujak Aerton vozio na otvaranju sezone 1994. godine u Vilijamsu.

Iako je na toj trci odustao legendarni Brazilac, trostruki svetski šampion, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na "Interlagosu" došao do nezaboravnih trijumfa kao vozač Meklarena 1991. i 1993. godine.

Staza „Interlagos" je jedna od najpopularnijih među vozačima i ne mogu da dočekam svoju prvu trku na njoj ovog vikenda. Srećan sam što imam neverovatnu podršku navijača svaku put kada dođem u Brazil i odlučan sam u tome da ostvarim dobar rezultat u nedelju. Znam da je staza veoma fizički teška za vozače, posebno jer se vozi u smeru suprotnom od kazaljke na satu, ali je to za mene izazov i radujem mu se", rekao je Sena.

Akcija na stazi „Interlagos" kreće u petak slobodnim treninzima, ali je Velika nagrada Brazila za mnoge već počela pošto je u sredu u Sao Paulu premijerno prikazan film o Aertonu Seni, sa mnogim snimcima koji do sada nisu viđeni. Zanimljivo je da je premijera upriličena tačno 19 godina pošto je Sena u Australiji osvojio svoju treću i ujedno poslednju titulu šampiona Formule 1.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.