Počinje ludilo

Izvor: Kurir, 27.Mar.2009, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje ludilo

Šampionat Formule 1, 60. po redu, po ustaljenom pravilu startovaće u Australiji. Veliki broj nedoumica obeležio je start sezone. Vlasnik F1 Berni Eklston razmatrao je uvođenje novog sistema bodovanja, što je naišlo na oštar revolt vozača i timova. Ekipe nisu složne ni povodom korišćenja bezbednosnog sistema KERS, a pitanje je kako će proći predlog predsednika FIA Maksa Mozlija o „seleri kepu“ - da budžeti timova od 2010. godine budu ograničeni na 30 miliona evra umesto dosadašnjim 700, koliko imaju Meklaren, Ferari i Tojota.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Jedan pehar, mnogo favorita

Izvor: Danas, 27.Mar.2009

Prva ovosezonska trka Formule 1 startovaće u nedelju na stazi „Albert park“ u Melburnu, gde će se 20 vozača iz 10 timova takmičiti za Veliku nagradu Australije. Globalna recesija ove godine neće uticati na „najbrži cirkus na svetu“. Ideja da se vozačima smanje zarade ekspresno je odbačena....

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.