Početak saradnje Red Bula i Lotusa

Izvor: B92, 05.Okt.2010, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početak saradnje Red Bula i Lotusa

Ekipa Lotusa od naredne sezone će koristiti menjače i hidrauličke sisteme Red Bula u sklopu višegodišnjeg ugovora.

Tim, koji planira da promeni svoje ime iz Lotus rejsinga u tim Lotus 2011. godine, je već prekinuo saradnju sa snabdevačem Kosvortom.

Takođe se očekuje da će Lotus od naredne sezone koristiti Renoove motore, koji je takođe partner Red Bula, trenutno vodećeg tima u šampionatu Formule 1.

Lotus, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je jedan od tri nova tima u ovogodišnjem šampionatu i nije uspeo da osvoji bod na 15 trka od početka sezone, je ove godine koristiko Ikstrek menjače i hidrauličke sisteme, ali je imao velike probleme sa njihovom pouzdanošću.

"Ovaj dogovor je očigledno veliki korak napred za nas, kako u pogledu tehnike, tako i zbog naših ambicija za sledeću godinu, ali i šampionate koji slede”, rekao je tehnički direktor Lotusa Majk Gaskojn.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda trkom za Veliku nagradu Japana na stazi "Suzuka”.
Pogledaj vesti o: Lotus

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lotus od naredne sezone koristi Red Bullove menjače

Izvor: Autoportal.rs, 06.Okt.2010, 03:28

Lotus Racing je danas objavio da će od sledeće sezone koristiti Red Bullov menjač i hidrauliku, a ova vest dolazi nakon potvrde raskida saradnje sa Cosworthom.

Nastavak na Autoportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.