Netanijahu: Potrebne nove formule za rešavanje sukoba

Izvor: Glas javnosti, Beta, 06.Sep.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu: Potrebne nove formule za rešavanje sukoba

JERUSALIM - Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je juče da je za rešavanje izraelsko-palestinskog sukoba potrebno naći "nove formule".

"Treba izvući pouke iz 17 godina pregovora i, ovoga puta, da bismo uspeli, treba da osmislimo nove formule i nađemo efikasna rešenja sa složene probleme", rekao je Netanijahu.

"Želimo istorijski kompromis s Palestincima, kojim bi bili sačuvani naši interesi, pogotovo u oblasti bezbednosti", poručio je izraelski premijer u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << govoru na početku sednice vlade, koji je preneo vojni radio te zemlje.

Netanijahu je najavio i da bi više arapskih zemalja bilo spremno da se uključi u mirovni proces sa Izraelom. Izraelski premijer i palestinski predsednik Mahmud Abas počeli su u četvrtak u Vašingtonu direktne mirovne pregovore dve strane, prethodno obustavljene na 20 meseci, koji imaju za cilj postizanje mirovnog sporazuma.

Nastavljeni napadi u Gazi

TEL AVIV/GAZA - Dva Palestinca su poginula, jedan je ranjen u izraelskom bombardovanju tri tunela u pojasu Gaze, saopštili su danas bezbednosni zvaničnici Hamasa, koji kontroliše tu teritoriju. Još dva Palestinca su nestala nakon bombardovanja, kasno u subotu, za koje je izraelska vojska saopštila da je odgovor na oružane napade hamasovaca. Žrtve su identifikovane kao krijumčari koji su radili u jednom od tunela kroz koje je krijumčarena roba ispod granice pojasa Gaze i Egipta, preneo je Asošijeted  pres.
Pogledaj vesti o: Formula 1

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.