Nemačka slavi trijumf Fetela

Izvor: Beta, 15.Nov.2010, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka slavi trijumf Fetela

BERLIN, 15. novembra 2010. (Beta-AP) - Pobeda vozača Red Bula Sebastijana Fetela u Svetskom šampionatu Formule jedan zauzela je u ponedeljak centralno mesto u nemačkoj štampi, koja je mladog automobilistu uporedila sa legendarnim Mihaelom Šumaherom.

Naslovne strane novina pune su slika Fetela, koji je u nedelju, u poslednjoj trci šampionata, pobedio u Abu Dabiju. "Jednostavno neverovatno", naslov je u listu Velt, dok je trijumf Fetela u Bildu propraćen uz komentar "Fetelovo čudo".

"Fetela su od njegovog debija u Formuli jedan poredili sa Šumaherom. Mnogi mladi vozači ne bi izdržali taj pritisak", ocenio je sportski novinar Matijas Brigelman.

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da je 23-godišnji Fetel u Abu Dabiju "pokazao da je pravi šsampion", pošto je nadoknadio 15 poena zaostatka u odnosu na Fernanda Alonsa iz Ferarija.Gradonačelnik Fetelovog rodnog grada Hepenhajma, Gerhard Herbert kazao je da su svi ponosni na istorijski uspeh vozača Red Bula.


Pogledaj vesti o: Formula 1

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.