Neizvesna Formula 1 u Turskoj sledeće godine

Izvor: Politika, 22.Apr.2011, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neizvesna Formula 1 u Turskoj sledeće godine

ANKARA - Predsednik Privredne komore Istanbula Murat Jalkintas rekao je da Turska sledeće godine možda neće biti domaćin trke Formule jedan zbog povećane naknade za organizovanje trke.

Jalkintas je na svojoj Tviter stranici naveo da je vlasnik Formule jedan Berni Eklston udvostručio naknadu za organizovanje trke sa 13 miliona dolara na 26 miliona.

On je rekao da organizatori tu sumu smatraju previsokom i da se „čini da se trka Formule jedan sledeće godine neće održati >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u Turskoj”.

Turski mediji su, međutim, danas naveli da će Jalkintas tokom trke u Istanbulu 8. maja, razgovarati sa Eklstonom o problemima vezanim za finansiranje.

Trke Formule jedan u Turskoj održavaju se od 2005. godine, a organizatori su svaki put imali mnogo problema sa posetom zbog veoma skupih karata.

 

Beta

objavljeno: 22.04.2011.
Pogledaj vesti o: Formula 1

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.