Nastavlja se karavan Formule 1 na Velikoj nagradi Kine

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Apr.2011, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se karavan Formule 1 na Velikoj nagradi Kine

Nisu imali mnogo vremena za odmor i eventualna poboljšanja bolida članovi najbržeg cirkusa na svetu posle Velike nagrade Malezije, a već koliko u nedelju vodiće bitku za bodove na stazi u Šangaju. Jedino olakšanje u ovakvim okolnostima je što karavan nije morao da prelazi veliki put od Malezije do Kine.

I na trećoj trci sezone kao glavni favorit za pobedu figurira aktuelni šampion u bolidu Red Bula Sebastijan Fetel. Motiv više najmlađem šampionu u istoriji Formule >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 1 može da bude prošlogodišnja trka kada je osvojio šesto mesto iako je startovao sa pol pozicije.
- Mnogo toga još moramo da uradimo, ali mislim da će sutra biti prilično neizvesno. Probaćemo da se popravimo tamo gde možemo. Bili smo dobri na nezvaničnom treningu, ali je trka potpuno druga stvar – oprezan je Fetel.
Posle dve trke najveći rival Bikovima je Meklaren. Na treninzima su Hemilton i Baton ostali tik iza Fetela iako Meklaren u Kini ima bolid sa nekoliko poboljšanja. Problemima Ferarija nema kraja. Osim nedostatka brzine u kvalifikacijama, Skuderija se suočila i sa problemima tokom treninga. Fernando Alonso je bio tek 13. dok je bolje prošao Felipe Masa šestim mestom. Rezultat nije čudan jer se Alonso suočio sa čestim odlascima u boks zbog problema sa hidraulikom.
Čini se da je i Mercedes konačno proradio jer su na treninzima Mihael Šumaher i Niko Rozberg konačno imali solidnu brzinu iako su još uvek daleko od vodećih ekipa. Rozberg je ostvario četvrto vreme, dok je sedmostruki šampion Šumaher bio odmah iza klupskog kolege.
Velika nagrada Kine poslednja je trka pre nego što karavan pređe na Stari kontinent. Mnogi su skloni da tvrde kako pravo takmičenje tek tada i počinje, ali sigurno je da vozači na to neće sutra obraćati pažnju već će pokušati da sa što više bodova nastave borbu u šampionatu. U Šangaju će imati odličnu priliku da pokažu koliko su u stanju da to učine.
REZULTATI TRENINGA
1. Sebastijan Fetel (Nemačka, Red Bul) 1:37,688 minuta, 2. Luis Hemilton (Velika Britanija, Meklaren) 1:37,854, 3. Dženson Baton (Velika Britanija, Meklaren) 1:37,935, 4. Niko Rozberg (Nemačka, Mercedes GP) 1:37,943, 5. Mihael Šumaher (Nemačka, Mercedes GP) 1:38,105, 6. Felipe Masa (Brazil, Ferari) 1:38,507, 7. Adrijan Zutil (Nemačka, Fors Indija) 1:38,735, 8. Nik Hajdfild (Nemačka, Lotus Reno GP) 1:38,805, 9. Vitalij Petrov (Rusija, Lotus Reno) 1:38,859, 10. Mark Veber (Australija, Red Bul) 1:39,327.


Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.