Mercedes: Ros Bron bira vozače

Izvor: B92, Beta, 17.Nov.2009, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes: "Ros Bron bira vozače"

Predsedavajući kompanije Dajmler, koja kontoliše Mercedes, Diter Ceče izjavio je da će Ros Bron odlučiti ko će voziti za ekipu Mercedes GP.

"Ros Bron je šef tima i ne bi bilo pametno da mu mi diktiramo šta da radi, a posebno ko će biti vozači ekipe. Razgovaraćemo i saslušaćemo njegove želje i ispunićemo ih", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ceče posle objave da je nemačka kompanija u ponedeljak preuzela ekipu Bron GP, koja je ove sezone osvojila titule u obe konkurencije u šampionatu Formule 1.

U tek završenoj sezoni boje ekipe Bron GP branili su šampion Dženson Baton i Brazilac Rubens Barikelo. Od tada je Barikelo prešao u Vilijams, dok Baton za sada nema potpisan ugovor sa ekipom, a uveliko se govori o njegovom prelasku u Meklaren, za koji će naredne sezone sigurno i dalje voziti Luis Hamilton.

Gotovo je izvesno da će se u ekipi Mercedes GP naći Nemac Niko Rozberg, a kao jedna od mogućnosti za popunu preostalog mesta, pored Batona, pominje se Nik Hajdfeld, koji još uvek nema angažman posle povlačenja BMW Zaubera iz šampionata.

„Očigledno je da je Mercedes već neko vreme planirao da otkupi ekipu Bron GP i naravno da u timu žele dvojicu nemačkih vozača. Ako to stvarno bude potpuno nemački tim, Džensonu se otvaraju vrata Meklarena, koji će u tom slučaju imati neverovatan tim britanskih zvezda", rekao je Edi Džordan, bivši vlasnik tima nazvanog po njegovom prezimenu, u izjavi za BBC.

Beta

U isto vreme potpredsednik Mercedesa zadužen za auto-moto sport Norbert Haug istakao je da će u narednih nekoliko nedelja biti poznato ko će biti vozači tima, ali da će to biti internacionalna ekipa.

„Ovo će biti jedna internacionalna ekipa jer je Mercedes globalna kompanija. Ako se pogleda unazad u prošlosti su nas mnogo kritikovali jer nismo u svojim redovima imali nemačkog vozača, ali smo uvek bili otvoreni za tu mogućnosti i odluke o vozačima smo donosili zajedno sa Meklarenom. Želimo najbolje vozače u timu, a to ne znači da ćemo imati i potpuno nemačku ekipu", istakao je Haug, ali je Ceče, ipak, dodao da se niko ne bi protivio da za tim voze nemački vozači.

Izvršni direktor ekipe Mercedes GP Nik Fraj, s druge strane, je naglasio da Baton ne može da očekuje više novca zbog dolaska novih vlasnika, iako svi u timu žele da on ostane. Baton je pred početak sezone pristao na smanjenje plate, ali posle osvajanja titule želi da bude plaćen u skladu sa tim.

„Pregovarali smo sa Džensonom o plati, za koju smatramo da je razumna, i naš stav se neće promeniti bez obzira na dolazak Mercedesa. Nadam se da će Dženson ostati sa nama sledeće sezone, radili smo zajedno nekoliko godina i uspeli smo da dođemo do titule zajedno. Imamo budžet i ako potrošimo više novca na jednoj strani, na drugoj će nam zafaliti", rekao je Fraj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

F1: Ne postoji više Bron, rođen Mercedes GP

Izvor: Mondo, 16.Nov.2009, 15:35

Mercedes je u istom danu kupio Bron GP i najavio prekid saradnje sa Meklarenom. Ros Bron biće šef Mercedes GP tima, ali je pitanje ko će biti vozači

Nastavak na Mondo...

Mercedes preuzeo Bron GP

Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2009

Nemačka kompanija Mercedes potvrdila je da je preuzela ekipu Bron GP u šampionatu Formule 1, prenosi "Rojters"...Ovu vest potvrdili su šef nemačke kompanije zadužen za auto-moto sport Norbert Haug i prvi čovek Mercedes-Benca Diter Ceče...Nemačka kompanija je preuzela 75 odsto akcija britanskog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.