Lopez zvanično u ekipi USF1

Izvor: B92, 23.Jan.2010, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopez zvanično u ekipi USF1

Argentinac Hoze Marija Lopez u ovogodišnjem šampionatu Formule 1 će biti vozač ekipe USF1.

26-godišnji Lopez će u Formuli 1 kao vozač američkog tima debitovati na otvaranju sezone, trci za Veliku nagradu Bahreina, koja će 14. marta biti vožena na stazi "Sakir".

Sve je dogovoreno, a zvanična promocija će biti održana u ponedeljak", rekao je Lopezov portparol Miguel >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Matos.

Vest o konačnom dogovoru došla je posle višednevnih pregovora i sastanaka prvog čoveka ekipe USF1 Pitera Vindsora i Lopezovih sponzpra u glavnom gradu Argentine Buenos Airesu. Prema pojedinim izvorima deo novca, koji je Lopezu bio potreban da obezbedi mesto u Formuli 1, su sakupile firme koje su podržavale Argentinca od početka pregovora, dok je ostatak u petak obezbedila Vlada Argentine.

Lopez, bivši test vozač Renoa, će biti prvi Argentinac u Formuli 1 od Gustava Macakanea, koji je vozio za Minardi 2000. godine i za Prost godinu dana kasnije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.