Indija pobedila, od 2011. 20 trka u F1

Izvor: Vesti-online.com, 08.Sep.2010, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija pobedila, od 2011. 20 trka u F1

Takmičenje u Formuli 1 od naredne sezone imaće rekordnih 20 trka pošto je u kalendar uvrštena Velika nagrada Indije, koja će biti vožena na stazi koja će biti izgrađena u blizini Nju Delhija.

Odluku je odobrio Svetski savet a prihvatila je Svetska automobilistička federacija (FIA).

Zanimljivo je da su predstavnici Ministarstva sporta Indije saopštili prošle godine da nisu zainteresovani za trke Formule jedan u svojoj zemlji, jer "F1 nije sport". >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Ipak, uz jako lobiranje indijskog bogataša Vidžaja Malija, koji poseduje ekipu "Fors Indija", stvari su se preokrenule pa će ova istočnjačka zemlja po prvi put ugostiti najbrži "cirkus na svetu". Trka će biti 18. po redu u kalendaru, a biće vožena 30. oktobra.

Nova sezona (2011) u F1 počinje 13. marta trkom za VN Bahreina, a biće završena 27. novembra u Brazilu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.