Honda traži pomoć Vlade

Izvor: B92, 31.Jan.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Honda traži pomoć Vlade

Ekipa Honde zatražila je pomoć od Vlade da bi sačuvala tim u Formuli 1.

Tim traži deo pomoći koju je Ministarstvo poslova odlučilo da izdvoji za automobilsku industriju u iznosu od 2.3 milijarde funti.

„Imali smo sastanak sa ljudima iz Ministarstva oko budućnosti tima u nekoliko prilika tokom januara", potvrdio je predstavnik Honde.

Portparolka Ministarstva je upitana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da li Honda može da se prijavi za finansijsku pomoć odgovorila da ne vidi razlog zašto ekipa ne bi mogla to da učini i dodala:

„Svaka kompanija u automobilskoj industriji ili koja je vezana za nju i ima promet od bar 25 miliona funti može da se prijavi ako ima dobar plan i može da ga ostvati uz pomoć tih finansijskih sredstava. Sve kandidature će biti razmatrane, a o svakoj će se pojedinačno odlučivati".

Ekipa sa sedištem u Brekliju i 700 zaposlenih, koja pregovara sa nekoliko zainteresovanih strana, traži novog kupca posle objavljivanja japanske kompanije da se zbog finansijske krize povlači iz Formule 1.
Pogledaj vesti o: Honda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.