Hamilton protiv Šumahera u decembru?

Izvor: Blic, 07.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton protiv Šumahera u decembru?

Novi prvak Formule jedan Luis Hamilton pozvan je da se sledećeg meseca na stadionu "Vembli" takmiči protiv Mihaela Šumahera na tradicionalnoj "Trci šampiona".

"Luis nam je rekao da želi da učestvuje na trci. Pitanje je samo da li će mu Meklaren dozvoliti s obzirom da ima vrlo zgusnut raspored", rekao je organizator manifestacije Fredrik Džonson.

Hamilton je u Formulu jedan došao tek kada se Šumaher, sedmostruki prvak, povukao.

Britanac je potom postao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najmlađi šampion Formule jedan, pošto je do titule došao sa 23 godine.

Hamilton je ranije izjavio da mu je žao što nije imao priliku da se takmiči protiv legendarnog Nemca.

"Trka šampiona", koja je osnovana 1988. godine i na kojoj učestvuju najbolji vozači iz raznih auto-moto disciplina, voziće se 14. decembra.

Prošle sezone pobedio je nemački tim, koji su činili Šumaher i Formula jedan vozač Sebastijan Vetel.

Formulu jedan će ove godine predstavljati Australijanac Mark Veber, Britanac Dženson Baton i njegov tek penzionisani zemljak Dejvid Kultard.

Trkaće se i petostruki šampion sveta u reliju Sebastijan Leb, australijski motociklista Troj Bejlis, kao i pobednik Le Mana Tom Kristensen.
Pogledaj vesti o: Formula 1

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.