FIA se žali na odluku suda

Izvor: RTS, 11.Jan.2010, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIA se žali na odluku suda

Svetska automobilska fedracijasaopštila je da će se žaliti na odluku francuskog suda koji je ukinuo doživotnu zabranu rada u Formuli jedan direktoru Renoa Flaviju Brijatoreu.

U saopštenju Fie navodi se da predsednik tog tela Žan Tod čini sve kako bi preokrenuo odluku suda od 5. januara, jer želi da "sačuva ugled Formule jedan".

Brijatore je kažnjen u septembru pošto je utvrđeno da je naredio vozaču Renoa Nelsonu Pikeu junioru da namerno izazove sudar na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stazi, kako bi pomogao klupskom kolegi Fernandu Alonsu da trijumfuje na trci za Veliku nagradu Singapura 2008. godine. Brijatore je negirao umešanost.

U saopštenju Fie dodaje se da kazna za Brijatorea ostaje na snazi tokom žalbenog procesa.
Pogledaj vesti o: Formula 1

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.