Izvor: Blic, 08.Jun.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1: Luis na "crvenom" udario u Kimija, Kubica novi lider!

Najzanimljiviji detalj trke F1 u Montrealu desio se na izlazu iz pit-stopa gde Luis Hamilton nije video crveno svetlo i naleteo je na Kimija Rajkonena koji je zbog semafora zakočio. To je iskoristio Poljak Robert Kubica za svoju prvu pobedu u karijeri u ovoj konkurenciji i trenutno prvo mesto u ovogodišnjem turu Formule 1.

Dok je Sejfti-kar dugo kružio stazom posle 18 od 70 krugova timovi su taktizirali u pit-stopu, a na izlazu se odjednom našla četiri bolida kada se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << upalilo "crveno”. Aktuelni šampion Rajkonen je zakočio, Hamilton nije odmah primetio šta se događa, pokušao je da skrene i da istovremeno prikoči. Prekasno, naleteo je na Rajkonena, a na njega je naleteo Niko Rozberg. Prva dvojica su teško oštetila bolide i završila trku, a Rozberg je uspeo da se vrati.

Na kraju je Kubica, koji je vodio u trenutku prekida trke i udesa dvojca koji je do Montreala vodio u generalnom plasmanu, uspeo da zadrži vođstvo u trci i izbije na prvo mesto u ovogodišnjem turu posle sedam trka.

Plasman u Montrealu:

Robert Kubica BMW Zauber

Nik Hajdfeld BMW Zauber

Dejvid Kultard Redbul-Reno

Timo Glok Tojota

Felipe Masa Ferari

Jarno Truli Tojota

Rubens Barikelo Honda

Sebastijan Fetel SRT-Ferari

Trenutni ukupni plasman:

Robert Kubica 42

Luis Hamilton 38

Felipe Masa 38

Kimi Rajkonen 35

Nik Hajdfeld 28

Heiki Kovalainen 15

Mark Veber 15

Jarno Truli 12

Fernando Alonso 9

Niko Rosberg 8

Kazuki Nakadžima 7

Dejvid Kultard 6

Timo Glok 5

Sebastijan Fetel 5

Rubens Barikelo 5

Dženson Baton 3

Sebastijan Burde 2

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kubici pobeda u Kanadi i prvo mesto

Izvor: B92, 08.Jun.2008

..Vozač BMV Zaubera Robert Kubica pobedio je na trci za Veliku nagradu Kanade. Poljski vozač zabeležio je u Montrealu prvu pobedu u karijeri, ispred timskog kolege Nika Hajdfelda, a ujedno je preuzeo i prvo mesto u generalnom plasmanu. Dosadašnji lider Luis Hamilton završio je trku u Kanadi pre...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.