Eklston potvrdio otkazivanje trke u Bahreinu

Izvor: Blic, 10.Jun.2011, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eklston potvrdio otkazivanje trke u Bahreinu

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston potvrdio je da se trka za Veliku nagradu Bahreina neće održati ove sezone.

Zemlja koja izlazi na Persijski zaliv je prihvatila odluku F1, iako je FIA pre nekoliko dana rekla da će se trka održati krajem oktobra.

Ipak, timovi su se pobunili protiv te odluke zato što nasilje na ulicama Bahreina i dalje traje, a i kraj šampionata bi se pomerio za decembar, što bi bilo prvi put od 1963. godine da se to dogodi.

"Pokušali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo da pomognemo Bahreinu i nadao sam se da ćemo uspeti da sredimo sve, međutim, timovi nisu želeli da putuju i imaju pravo da kažu da ne žele promenu u kalendaru", rekao je Eklston.

Trka za Veliku nagradu Indije će se održati prema prvom rasporedu, 30. oktobra, a kraj sezone ostavljen je za Brazil.

Povezane vesti: Eklston: Bez trke u Bahreinu ove godine FIA dala rok Bahreinu da do 1. maja odluči o trci Eklston želi trku u Bahreinu tokom letnje pauze Eklston: Možda ćemo otkazati trku u Bahreinu

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Trka u Bahreinu otkazana, konačno

Izvor: Sportal.rs, 11.Jun.2011, 11:44

Trka za Veliku nagradu Bahreina ove godine izazvala je mnogo problema u svetu Formule 1. Bila je planirana za početak sezone, ali je tada odložena zbog nasilnih antivladinih protesta.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.