Baton presrećan, Barikelo razočaran

Izvor: B92, 10.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baton presrećan, Barikelo razočaran

Britanac Dženson Baton razumljivo je bio presrećan zbog četvrte pobede na petoj trci sezone šampionata Formule 1 koja je vožena na stazi "Katalunja" u Španiji.

Vozač ekipe Bron GP, koja je na Velikoj nagradi Španije zahvaljujući drugom mestu Rubensa Barikela došla do drugog dvostrukog trijumfa u istoriji, posebno je bio zadovoljan jer je do pobede došao u bolidu koji je pretrpeo mnoge aerodinamičke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izmene u odnosu na prethodne četiri trke.

"Obojica smo imali iste strategije, ali je tim odlučio da ja umesto tri dva puta odem u boks da bismo pokrili sve mogućnosti, ali ja nisam bio siguran da li smo doneli pravu odluku. Posle prvog odlaska u boks bio sam veoma težak i mislio sam da neću izaći ispred Mase i Fetela, ali sam uspeo i od tada sam znao da moram da budem koncentrisan do kraja", rekao je Baton, "Pobeda mi očigledno mnogo znači, ali posebno što smo se vratili u Evropu, i to baš u Barseloni, na stazi koja mi je uvek bila teška. Presrećan sam i ova pobeda mi daje mnogo samopouzdanja pred nastavak sezone".

Sa druge strane Barikelo je bio razočaran jer nije trijumfovao u Španiji, pošto je zbog promene strategije klupskog kolege morao da se zadovolji drugim stepenikom pobedničkog postolja.

Fonet

"Trku sam započeo dobro, odlično sam startovao, bio sam u vođstvu i za nijansu sam bio brži od Džensona. Posle sam saznao da je promenio strategiju i morao sam da dam sve od sebe", rekao je Barikelo, "Posle trećeg odlaska u boks sam imao probleme sa pneumaticima, ne znam da li je to bilo do bolida ili do nećeg drugog, ali sam počeo da gubim vreme i borio sam se da zadržim bolid na stazi i zadovoljan sam što sam uspeo da dođem do druge pozicije. Ipak, razočaran sam što nisam pobedio jer sam mislio da mogu da trijumfujem u Španiji, ali je tim uradio odličan posao".

Trećeplasirani Mark Veber po drugi put se ove godine u Španiji našao na podijumu i posle odličnog rezultata sada zauzima četvrto mesto u generalnom plasmanu šampionata.

"Bio je ovo odličan dan za tim, naravno da bismo želeli više bodova, ali momci iz ekipe Bron GP su poprilično ispred nas i ostalih timova tako da smo zadovoljni rezultatom u Španiji", rekao je Veber, "Veliko hvala timu i Renou koji iz trke u trku razvija motore tako da možemo da očekujemo još bolje rezultate na narednim trkama".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.