Baton na londonskom triatlonu

Izvor: B92, 14.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baton na londonskom triatlonu

Vodeći vozač u generalnom plasmanu Formule 1 Britanac Dženson Baton učestvovaće 1. avgusta na londonskom triatlonu, objavljeno je na sajtu ekipe Bron GP.

Baton, koji će sav prihod od trke uplatiti u fond za decu koja boluju od teških bolesti, je i prošle godine učestvovao u jednoj amaterskoj triatlon trci, i tada je zauzeo 16. mesto u konkurenciji 250 takmičara. "Radi se o najvećem trijatlonu na svetu, tako da će to biti sjajna prilika sa se u dobrotvorni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svrhe sakupi što više novca", istakao je Baton.

Londonski triatlon sastoji se od plivačke trke na 1.500 metara, biciklištičke trke u dužini od 40 kilometara i atletske trke od deset kilometara.

"Nadam se da ću biti u prvih deset odsto takmičara na takmičenju, tako da nisam pod pritiskom. Imao sam i ranije zadovoljstvo da se družim sa klincima za koje ću se takmičiti. Nadam se da ću im ovim gestom pomoći da ostvare bar delić svojih snova", izjavio je lider Formule 1.

Baton je ove sezone u najbržem cirkusu na svetu, u pet trka, zabeležio četiri pobede.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.