Barikelo pobedio na stazi u Monci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2009, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barikelo pobedio na stazi u Monci

MONCA - Brazilski vozač Rubens Barikelo pobedio je danas na trci Formule jedan za Veliku nagradu Italije na stazi u Monci, dok je njegov klupski kolega iz tima Bron Dži-Pi (GP) Dženson Baton zauzeo drugo mesto.

Barikelu je pobeda u Monci druga na poslednje tri trke Formule jedan, pošto je prošlog meseca bio najbolji i u Valensiji. Trijumf u Valensiji bio mu je prvi posle pet neuspešnih godina.

Treće mesto zauzeo je Kimi Rajkonen iz Ferarija, četvrti je bio Adrijan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sutil iz Fors Indija tima, peti Španac Fernando Alonso, a sedmi Nik Hajdfeld iz Be-Em-Ve Zaubera. Poen je osvojio i Sebastijan Fetel iz Red Bula.

Aktuelni šampion Formule jedan Luis Hamilton nije završio trku, pošto je doživeo udes u poslednjem krugu, u trenutku dok je bio na trećem mestu.

Dženson Baton je i dalje lider u ukupnom plasmanu sa 80 osvojenih bodova, 14 više od drugoplasiranog Barikela. Fetel je treći sa 54 boda.

Batonov i Barikelov tim Bron GP vodi u konkurenciji konstruktora sa 146 bodova, dok je Red Bul drugi sa 105,5. Ferari je četiri trke pre kraja sezone treći sa 62 boda.
Pogledaj vesti o: Formula 1

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.