Napoli i Barselona remizirali za Maradonu VIDEO

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 21:02

Napoli i Barselona remizirali za Maradonu VIDEO

Fudbaleri Napolija i Barselone odigrali su nerešeno rezultatom 1:1 (0:0) u prvoj utakmici dvomeča osmine finala Lige šampiona.

Na stadionu "Dijego Armando Maradona" sastala su se dva tima za koje je igrao legendarni Argentinac, te je i ceo meč protekao u znaku čuvenog "El Pibea".

Podsetimo, Maradona je 1984. godine prešao iz katalonskog u napuljski klub u tada najvećem transferu u istoriji fudbala, vrednom 7.000.000 funti.

Ove večeri Barsa će više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žaliti za pobedom, pošto je imala više od igre, ali je Napoli imao Viktora Osimena.

Igralo se sa dosta žustrine, ali je ritam varirao na obe strane. Kao da su i jedni i drugi, svesni svoje neubedljivosti ove sezone, bili oprezni na samom startu.

Barselona je bila nešto konkretnija i kreirala je opasne situacije pred golom domaćih, ali je Aleks Meret bio izvanredan pri pokušajima Roberta Levandovskog i Ilkaja Gindoana.

Ipak, svoju veću inicijativu je katalonski tim naplatio u 60. minutu.

Tada je Pedri proturio loptu kroz noge Rahmaniju i pronašao Levandovskog, a on je poslao takođe loptu kroz noge i spakovao loptu u bliži ugao.

Napoli je morao da se probudi, pošto nije imao šut u okvir gola, a u ukupnom broju šuteva je bilo 11:1 u korist tima Ćavija Ernandesa.

I Italijani su uspeli da se trgnu na vreme. Konkretno, u 75. minutu su uzvratili udarac.

Tada se Viktor Osimen, poput "sidraša" u vaterpolu", okrenuo i oslobodio čuvara, te pogodio pored Ter Štegena i poravnao rezultat.

Napoli je čak krenuo po potpuni preokret, ali se na kraju zadovoljio remijem.

Revanš na "Monžuiku" u Barseloni igra se 12. marta.

Sva dešavanja sa "Maradone" i "Dragaa" i pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona,   Facebook,   Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Osimen “ohladio” Barselonu u Napulju, Galeno lepoticom u poslednjem napadu utakmice srušio Arsenal u Portu!

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 22.Feb.2024, 12:29

Nadali smo se velikim uzbuđenjima u Ligi šampiona ove srede, a umesto toga smo dobili – dosadu. Niti jedan od dva meča nije doneo pobednika, a malo interesantniji bio je okršaj u Napulju gde su ipak viđena dva gola na megdanu Napolija i Barselone – 1:1 (0:0). Prvo poluvreme na ovom meču donelo...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.