U TOKU FINALA LIGE ŠAMPIONA: Preminuo Pavel Kotvica, trener tražio da ostane postojeći rezultat

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2023, 21:43

U TOKU FINALA LIGE ŠAMPIONA: Preminuo Pavel Kotvica, trener tražio da ostane postojeći rezultat

Strašan događaj.

Poljski sportski novinar Pavel Kotvica (51) preminuo je tokom finala EHF Lige šampiona između SC Magdeburga i Kielcea u nedelju u Kelnu, objavila je Evropska rukometna federacija (EHF).

Novinar dnevnika Echo Dnia pao je u nesvest tokom drugog poluvremena i utakmica je prekinuta, pa mu je hitna pomoć pružila lekarsku pomoć. Nažalost, preminuo je.

Bild je otkrio kako je trener Magdeburga Benet Vigert tada predložio da se utakmica završi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pri trenutnom rezultatu 22:20 za Kielce, rekavši da "postoje važnije stvari od sporta".

Cologne.

Mort tragique d'un journaliste de 50 ans, Pawel Kotwica, en pleine finale de la Ligue des champions de handball... crise cardiaque .. pic.twitter.com/rlCcwG57Ag

— Nimao Niadolphe 2 (@WalterPiu) June 19, 2023

- Rekao sam da prihvatamo rezultat i da je Kielce pobednik Lige šampiona - izjavio je Vigert pre nastavka utakmice, a nemačka ekipa je nakon produžetaka nadmašila Kielce 30:29 i osvojila svoj četvrti naslov evropskog prvaka.

Sedište na novinarskoj tribini Kielcea na kojem je novinar sedeo kada je izveštavao o njihovim ligaškim utakmicama njemu u čast dobilo je plaketu i na njemu više niko neće sedeti, rekli su iz poljskog tima.

Paweł, my tu jeszcze wrócimy i wygramy, ale Ciebie już nam nikt nie odda…

Najszczersze kondolencje dla rodziny.

Nic dziś nie jest ważniejsze. pic.twitter.com/5dGWWGgy48

— Barlinek Industria Kielce (@kielcehandball) June 18, 2023

- To će sedište zauvek biti tvoje jer znamo da ćeš biti s nama na svakoj sledećoj utakmici - napisali su iz Kielcea na Tviteru.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.