Tuhel „izgubio kompas“, Imobile sa „kreča“ srušio Bajern i kaznio „pomahnitalog“ Upamekana!

Izvor: Piplmetar.rs, 17.Feb.2024, 10:30

Tuhel „izgubio kompas“, Imobile sa „kreča“ srušio Bajern i kaznio „pomahnitalog“ Upamekana!

Fudbaleri Lacija napravili su iznenađenje u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, pošto su na svom „Olimpiku“ pobedili Bajern rezultatom 1:0.

Gol odluke dao je Ćiro Imobile iz penala u 69. minutu.

Lacio je odigrao taktički skoro pa besprekoran meč, Mauricio Sari je apsolutno nadmudrio Tomasa Tuhela, koji se baš pogubio u poslednje vreme i sada će biti pod žestokom „paljbom“ u Nemačkoj, posle još jedne blede partije velikana iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Minhena. 
Bajern je ovu utakmicu završio bez šuta u okvir gola, a ovo mu je prvi poraz u prvom susretu osmine finala najjačeg evropskog takmičenja posle 11 sezona.
Revanš u Bavarskoj igraće se 5. marta, a ako misli da prođe dalje, Bajern će morati puno-puno bolje. Lacio je, sa druge strane, odradio veliki posao i imaće čemu da se nada u Minhenu.

Bajern je prethodnog vikenda doživeo žestok udarac porazom od Bajer Leverkuzena rezultatom 3:0 u Bundesligi i to se u njegovoj igri baš osetilo večeras Rimu.
Imali su Bavarci više od igre, što se i očekivalo, ali nisu bili na onom nivou na koji su nas navilki na mečevima elitnog takmičenja.
Doduše, mogli su do ranog vođstva, koje bi verovatno ovaj meč okrenulo u drugi smer, ali je Hari Kejn promašio koloaslnu šansu sa nekih pet metara, posle dodavanja Milera u šestom minutu. U toj situaciji je dosuđen ofsajd, ali ga nije bilo i da je Englez pogodio, VAR bi sigurno priznao gol.
Pretili su do kraja prvog dela još Sane i Musijala, ali to nije bio Bajern kakav se očekuje u ovoj fazi Lige šampiona.
Drugo poluvreme počelo je stopostotnom šansom za Lacio, koji je u 48. minutu prosto morao da povede, jer se ovakve prilike protiv Bajerna ne ukazuju baš često.
Gustav Isaksen je izašao potpuno sam ispred Nojera, ali je otišao malo iskosa i golman Bajerna mu je skratio ugao i sprečio pogodak.
Okuražio se Lacio nakon ove šanse, video je da može da se nosi da neprepoznatljivim Bajernom i sve češće je počeo da preti iz tranzicije.
U 66. minutu su, posle niza jalovih pokušaja šampiona Nemačke, Imobile i Isaksen pokrenuli kontru Rimljana, mladi Danac je ušao u kazneni prostor i kada je delovalo da neće uspeti da uradi ništa, pojavio se štoper Bajerna Dajo Upamekano i potpuno nepotrebno i van svakog balansa pogibeljno startovao na Isaksena. 
Francuski sudija Leteksje je bez razmišljanja sunarodniku pokazao direktan crveni karton, a Laciju dodelio penal.
Odgovornost je u 69. minutu preuzeo Ćiro Imobile i matirao Nojera sa 11 metara, za 1:0 i erupciju oduševljenja na „Olimpiku“.
Do kraja je Bajern sa igračem manje pokušavao da izjednači, ali nije imao snage, a ni znanja za to.
Lacio se umešno branio, a u 90. minutu je Felipe Anderson propustio lepu šansu da nokautira rivala. 


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.