Izvor: Piplmetar.rs, 08.Mar.2024, 00:30

Tuhel: „Ne smemo da gubimo vreme i razum protiv Lacija“

Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Tomas Tuhel rekao je danas da njegova ekipa mora da pronađe ravnotežu između smirenosti i pritiska i da ne sme da gubi vreme pošto ima dva gola zaostatka u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona protiv Lacija.
„Situacija je jasna, pritisak je deo igre koji dovodi do uspeha. Potrebna nam je pobeda sa najmanje dva gola razlike. Ne smemo da gubimo razum ako od početka ne bude sve išlo kako treba, ali nemamo vremena za gubljenje. Mi ne možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << da čekamo. Moraćemo da nađemo balans između smirenosti i pritiska“, rekao je Tuhel na konferenciji za novinare u Minhenu.
Fudbaleri Bajerna igraju u utorak od 21 čas na svom terenu u Minhenu protiv Lacija, revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona. U prvom duelu u Rimu Lacio je pobedio 1:0.
Bajern je upao u rezultatsku krizu, zaostaje 10 bodova za prvoplasiranim Bajer Leverkuzenom u Bundesligi, ispao je iz Kupa Nemačke. Nakon tri vezana poraza klub je u februaru odlučio da sporazumno raskine ugovor sa Tuhelom na kraju sezone.
Nemački stručnjak smatra da ishod revanša sa Lacijom neće promeniti njegov status u klubu, ali je rekao da ne može da govori u tuđe ime.
Trener Lacija Mauricio Sari rekao je da kriza Bajerna ne predstavlja prednost za njegovu ekipu.
„Neće biti lako kvalifikovati se. Protiv ekipa kao što je Bajern ništa nije lako, to su timovi sa neograničenim kvalitetom. Moraćemo da odigramo dobro defanzivno, ali i da koristimo šanse u napadu“, rekao je Sari.
Lacio bi prolaskom u četvrtfinale izjednačio klupski rekord po plasmanu u najelitnijem evropskom takmičenju. Rekord je postavljen u sezoni 1999/2000, kada je Lacio ukupnim rezultatom 2:

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.