Izvor: MozzartSport.com, 08.Maj.2021, 00:18

Trese se poljska odbojkaška scena, Atanasijević posle osam godina ponovo u Belhatovu

Srpski reprezentativac u prvom mandatu pomogao Pčelama da se domognu pehara u Kupu i Superkupu, kao i finala Lige šampiona

Poljski Belhatov ove sezone nije osvojio domaće prvenstvo, niti Ligu šampiona u odbojci, ali ima čemu da se raduje. Posle osam godina u Sir Sejfti Peruđi Aleksandar Atanasijević vraća se na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mesto uspeha, u redove tima sa kojim je 2012. godine postao vicešampion Evrope, uzeo poljski Kup, a godinu dana kasnije i Superkup.

Nisu navijači najtrofejnijeg poljskog kluba u 21. veku zaboravili dvogodišnji period od 2011. do 2013. tokom kojeg je popularni Bata nosio dres Pčela. U narednih osam sezona u Italiji je gradio status jednog od najboljih korektora Evrope i Sveta pomogavši Peruđi da se 2017. godine domogne finala elitnog klupskog takmičenja u kojem je Zenit bio nepremostiva prepreka. Naredne je osvojeno prvenstvo Italije, a od 2013. do danas italijanski tim je podigao po dva trofeja u Kupu i Superkupu.

2011-2013 to były wspaniałe sezony, ale przed nami ponownie wspólna walka o ????@AAtanasijevic pic.twitter.com/WWxQ3oCTXE

Srpski reprezentativac se vraća sa namerom da pomogne Belhatovu da se okiti desetom titulom prvaka države, prvom od 2018. godine. Tamo bi trebalo da zatekne neka dobro poznata lica, odnosno sunarodnike Mihajla Mitića, Milana Katića i Dušana Petkovića.

"Znao sam da ću se pre ili kasnije vratiti u Poljsku. Tačno znam koliko ljudi u ovom klubu rade na tome da Belhatov bude uspešan. Želim da budem deo toga. Sada dosta toga zavisi od mene i zato moram da dam maksimum kako bismo pobeđivali. Mislim da imamo veoma kvalitetan tim. Daćemo sve od sebe, pobeđivati i ispisati još jednu divnu priču", rekao je Atanasijević.

Belhatov je Atanasijeviću poželeo ozbiljnu dobrodošlicu putem društvenih mreža, a na nekadašnjem korektoru Partizana je da i u drugom mandatu uzvrati trofejima.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.